16 / 10 / 2021


Chișinăul, planuri de înfrățire cu Sibiu, Piatra Neamț și Contanța

Chișinăul urmează să se înfrățească, în curând, cu municipiile Sibiu, Piatra Neamț și Constanța din România. Un anunț în acest…

De redactia , in Actualitate Internațional , at 20/09/2021

Chișinăul urmează să se înfrățească, în curând, cu municipiile Sibiu, Piatra Neamț și Constanța din România.
Un anunț în acest sens a fost făcut de Ion Ceban, primarul municipiului Chișinău, care a subliniat că există foarte multe activități desfășurate în comun cu partenerii din România.
„Sunt foarte multe proiecte pe care le implementăm împreună cu Bucureștiul, Ilfovul, Suceava, Clujul, dar și cu alte orașe și județe din România. Urmează să avem relații noi la Sibiu și la Piatra Neamț. În timpul cel mai apropiat urmează să semnăm acordul de înfrățire cu Constanța. Nu putem fi un oraș care trăiește și se fierbe doar în problemele sale la nivel local”, a punctat edilul de Chișinău.
Astfel, referindu-se la beneficiile acordurilor de înfrățire, sursa a menționat printre altele că Primăria municipiului Cluj va oferi municipiului Chișinău, cu titlul gratuit, planul de mobilitate și strategia de dezvoltare aplicată în acest oraș.
„Unii oameni se întrebă ce avem noi de la aceste parteneriate. De exemplu, Cluj-Napoca este gata să ne ofere toate documentele scrise de către ei, importante strategii de transformare digitală, planurile de mobilitate și multe alte concepte, care sunt elaborate împreună cu sute sau, în unele cazuri, chiar cu mii de experți. Cu alți parteneri ne propunem reabilitarea diferitor zone așa cum s-a întâmplat în cazul Parcului „Alunelul” din Chișinău, (reabilitat cu sprijinul financiar al Primăriei Sectorului 6 din București – n. red). De asemenea, municipiul Buzău ne-a oferit ajutor pentru reconstrucția unui spațiu public din sectorul Botanica al mun. Chișinău, reabilitarea Muzeului Grigore Vieru (cu sprijinul județului Suceava – n. red) , schimb de experiență pentru profesori, etc. Cu Sibiul vom încheia un acord de înfrățire pentru a putea realiza mai multe proiecte”, a punctat Ion Ceban. 

Totodată, primarul a mai subliniat că Chișinăul este un oraș deschis spre cooperare și gata să preia practicile bune aplicate în alte localități din regiune.

 » Poți citi întreaga informație direct de la sursă…

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată.

%d blogeri au apreciat: