23 / 06 / 2021


Chișinăul de altădată, prezentat în cadrul unei expoziții de pictură și grafică ~ InfoPrut

Biblioteca Națională din Chișinău va inaugura, începând cu 10 martie, o expoziție care prezintă lucrările de pictură și grafică ale…

De redactia , in Actualitate Internațional , at 09/03/2021

Biblioteca Națională din Chișinău va inaugura, începând cu 10 martie, o expoziție care prezintă lucrările de pictură și grafică ale artiștilor plastici Vitalie Grișciuc și Antonina Grișciuc, reprezintând peisaje arhitecturale ale Chișinăului vechi, transmite IPN.

Vernisajul „Te salut, Chișinău” este dedicat celor 585 de ani de la prima atestare documentară a orașului Chișinău. Lucrările sunt executate în diferite tehnici ale artei vizuale: ulei, acril pe pânză, acuarelă, peniță tuși, gravură pe hârtie.
„Partea Veche a oricărui oraș reprezintă, în primul și primul rând, memoria. O imprimare în timp, sub forma arhitecturală, a trecutului acelor oameni care au locuit în acest oraș. Celor care sau bucurat în Chișinău de frumusețile și bucuriile vieții, au suportat și au rezistat la momentele grele pe care, din păcate tot ea, viața obișnuiește să le creeze. Oameni de diferite naționalități, diferite confesii religioase, diferite viziuni politice, cea mai mare parte din ei oameni cu demnitate și de bună credință, cei ce au creat acest oraș”, precizează Biblioteca Națională într-un comunicat de presă.
Artiștii plastici Vitalie Grișciuc și Antonina Grișciuc încearcă să imortalizeze în creația sa Chișinăul istoric, și anume memoria trecutului. Lucrările lor se află în colecții de stat și particulare din numeroase state.
Expoziția poate fi vizitată până pe 31 mai, în Blocul Bentral al BNRM din strada 31 august 1989, nr. 78 „A”. Intrarea este liberă.

 » Poți citi întreaga informație direct de la sursă…

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată.

%d blogeri au apreciat: