15 / 06 / 2024


Chișinăul acuză Tiraspolul de noi blocaje

By redactia , in Actualitate Internațional , at 10/11/2023

Chișinăul acuză Tiraspolul că blochează buna funcționare a mecanismului de menținere a păcii pe Nistru și solicită încetarea acestor abuzuri.
Astăzi, în cadrul ședinței Comisiei Unificate de Control (CUC) desfășurate la Tighina, reprezentanții Chișinăului au constatat că și de această dată informația din raportul Comandamentului Militar Întrunit este incompletă, „întrucât exponenții Tiraspolului și-au menținut practica distructivă de a împiedica deplasarea observatorilor militari pentru documentarea acțiunilor de consolidare a infrastructurii la posturile structurilor transnistrene”. 
În acest context, Chișinăul a atras atenția participanților CUC asupra continuării blocajului în ceea ce privește buna funcționare a mecanismului de menținere a păcii pe Nistru și a cerut încetarea acestor abuzuri.
„Misiunea OSCE a expediat delegațiilor CUC o notă prin care confirmă că reprezentanții săi au observat la 26 octombrie 2023 între satele Gâsca și Fârlădeni doi așa-ziși „grăniceri” transnistreni care „patrulau” sectorul cu un autovehicul privat. Astfel, problema posturilor ilegale rămâne actuală pe agenda delegației Republicii Moldova în Comisia Unificată de Control”, se arată într-un comunicat de presă al Biroului Politici de Reintegrare de la Chișinău.
Amintim că anterior separatiștii de la Tiraspol au început să instaleze piloni la hotarul administrativ dintre localitățile Tighina și Varnița, situate în Zona de Securitate.

 » Poți citi întreaga informație direct de la sursă…

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *