27 / 11 / 2021


Chișinău vrea să urmeze exemplul Brașovului pentru un transport în comun prietenos cu mediul ~ InfoPrut

Transportul în comun al municipiului Brașov este un exemplu de bună practică pentru primarul municipiului Chișinău, Ion Ceban, care a…

De redactia , in Actualitate Internațional , at 10/03/2021

Transportul în comun al municipiului Brașov este un exemplu de bună practică pentru primarul municipiului Chișinău, Ion Ceban, care a solicitat marți o întâlnire la sediul RATBV cu conducerea Primăriei Brașov și cea a societății de transport.

Întâlnirea a fost una de informare, delegația din Chișinău dorind, pe de o parte, să preia din exemplul Brașovului în materie de organizare a transportului și transformare a flotei într-una „verde“, iar pe de altă parte, să evalueze posibilitatea de a achiziționa o parte dintre autobuzele RATBV scoase la licitație, se arată într-un comunicat al primăriei Brașov.
„În cursul zilei de astăzi, împreună cu conducerea RATBV, am întâmpinat delegația oficială de la Chișinău, venită în vizită pentru a vedea un exemplu de bune practici implementate cu succes la Brașov privind transportul transportul verde. Obiectivele întâlnirii au fost prezentarea modului în care orașul Brașov a reușit să implementeze transportul verde, precum și modul de funcționare al dispeceratului, iar un alt subiect de discuție a fost acela de a achiziționa de la RATBV autobuzele pe care noi nu le mai folosim. În cadrul vizitei de astăzi am efectuat și o călătorie cu un autobuz electric, împreună cu delegația, pentru a le arăta cum funcționează acest tip de transport la Brașov, fapt de care au fost foarte încântați“, a declarat viceprimarul Flavia Boghiu.
Delegației i-a fost prezentată flota RATBV, dispeceratul integrat, sistemul de încărcare rapidă pentru autobuzele electrice și a fost organizată o călătorie de probă cu un autobuz electric, până la capătul RATBV de pe Independenței.
„Am discutat astăzi aici, la regia dumneavoastră, mai multe subiecte legate de transportul urban din Brașov, am rămas plăcut impresionat de inițiativele de transformare a parcului auto spre un parc ecologic, ceea ce aveți astăzi – autobuzele, troleibuzele – și multe alte lucruri care sunt frumoase,

 » Poți citi întreaga informație direct de la sursă…

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată.

%d blogeri au apreciat: