05 / 07 / 2022


Chipuri ale martirilor din închisorile comuniste, expuse la Muzeul Național al Unirii din Alba Iulia ~ InfoPrut

Expoziția „Chipuri din temnița Aiudului. Memoria iconică a închisorilor comuniste” a fost vernisată marți la Muzeul Național al Unirii din Alba…

De redactia , in Actualitate Internațional , at 08/07/2021

Expoziția „Chipuri din temnița Aiudului. Memoria iconică a închisorilor comuniste” a fost vernisată marți la Muzeul Național al Unirii din Alba Iulia. Lucrările redau chipuri de martiri din temnițele comuniste.

Lucrările de grafică sunt realizate în creion sau în tehnica pastelului, iar printre personalitățile evocate se numără Mitropolitul Bartolomeu Anania, Părintele Constantin Galeriu, monahul Nicolae Steinhardt, Vasile Voiculescu, Radu Gyr.
La vernisajul de la Alba Iulia au luat cuvântul părintele Oliviu Botoi, consilier cultural în cadrul Arhiepiscopiei Alba Iuliei, Dragoș Ursu, istoric și muzeograf în cadrul Muzeului Național al Unirii din Alba Iulia, Ana Dumitran, muzeograf în cadrul Museikon, Muzeul icoanei și al cărții vechi din Alba Iulia, și autoarea lucrărilor, artista Aida Șușter-Boțan.
Expoziția de la Alba Iulia este organizată de Consiliul Județean Alba și Muzeul Național al Unirii și va rămâne deschisă publicului timp de trei săptămâni.
Luna trecută, expoziția a fost și la Muzeul Mitropoliei Clujului.

 » Poți citi întreaga informație direct de la sursă…

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată.

%d blogeri au apreciat: