02 / 08 / 2021


China îl felicită pe Joe Biden pentru câștigarea alegerilor după zile de tăcere | .News

Ministrul de Externe al Chinei, Wang Yi (sursă foto: Flickr) China i-a felicitat pe Joe Biden și Kamala Harris pentru…

De redactia , in Actualitate , at 13/11/2020

Ministrul de Externe al Chinei, Wang Yi (sursă foto: Flickr)
China i-a felicitat pe Joe Biden și Kamala Harris pentru că au câștigat alegerile prezidențiale din SUA, punând capăt speculațiilor cu privire la momentul în care Beijingul ar recunoaște în mod oficial victoria, scrie Time.
„Am urmărit reacțiile la alegerile prezidențiale din SUA și din comunitatea internațională”, a declarat vineri purtătorul de cuvânt al Ministerului de Externe chinez, Wang Wenbin. „Respectăm alegerea poporului american și îi felicităm pe Joe Biden și doamna Harris”.
Recunoașterea Chinei a venit după ce mai multe rețele de televiziune au anunțat că Biden îl va învinge pe Donald Trump în Arizona, unul dintre statele câmpului de luptă în care președintele a căutat să anuleze alegerile. China a fost una dintre puținele țări care a respins până acum comentariile, întrucât Trump a contestat rezultatele.
„Înțelegem că rezultatul alegerilor prezidențiale din SUA va fi determinat în conformitate cu legile și procedurile SUA”, a spus Wang.
Reacția oficială a Beijingului la victoria lui Biden fusese relativ redusă. Președintele Xi Jinping nu a oferit felicitări publice, în timp ce săptămâna aceasta Ministerul de Externe a dat răspunsuri vagi în cadrul unui briefing de luni, spunând că speră că noua administrație va „lucra în aceeași direcție cu noi că înainte”.

 » Poți citi întreaga informație direct de la sursă…

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată.

%d blogeri au apreciat: