25 / 09 / 2023


China amenință India cu un atac armat în regiunea Ladakh, daca aceasta „vrea să se angajeze într-o competiție” | .News

China amenință India cu un atac armat în regiunea Ladakh, daca aceasta „vrea să se angajeze într-o competiție” (sursă foto:…

De redactia , in Actualitate , at 01/09/2020

China amenință India cu un atac armat în regiunea Ladakh, daca aceasta „vrea să se angajeze într-o competiție” (sursă foto: Pikist)
Guvernul de la Beijing a amenințat India cu un atac armat, pe fondul tensiunilor de la granița dintre cele două țări, în regiunea Ladakh, transmite Ziare.com.
Tensiunile cresc în zona ultimului război sino-indian din 1962, atunci când China a provocat mari pierderi în rândurile armatei Indiei. De această dată, guvernul chinez amenință cu un atac și mai puternic, care va provoca mai multe pierderi: „Dacă India vrea o confruntare militară, Armata Naționala de Eliberare va provoca armatei indiene pierderi mai importante decât în 1962”.
După conflictul corp la corp dintre soldații chinezi și cei indieni de la granița Ladakh din mijlocul lui iunie, Ministerul Indian al Apărării susține că militarii chinezi continuă mișcările provocatoare, prin care intenționează să schimbe frontiera dintre cele două țări. Guvernele celor două țări se acuză reciproc de acțiuni sfidătoare la adresa status-quoului și au trimis mii de militari în regiune, pentru a-și consolida pozițiile.

 » Poți citi întreaga informație direct de la sursă…

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată.

%d blogeri au apreciat: