24 / 02 / 2024


Cetățenii R. Moldova vor plăti mai puțin pentru curent

By redactia , in Actualitate Internațional , at 11/11/2023

Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică din Republica Moldova a aprobat vineri, 10 noiembrie, micșorarea tarifului la energia electrică. 
Astfel, conform noilor tarife, consumatorii casnici din centrul și sudul Republicii Moldova conectați la rețelele Premier Energy vor achita 2,39 lei moldovenești pentru un kilowatt/oră, cu 18 bani mai puțin decât tariful actual.
Totodată, consumatorii din nordul Republicii Moldova deserviți de FEE Nord vor plăti un tarif de 2,88 lei/kWh, cu 32 bani mai puțin.
Potrivit ANRE, micșorarea prețurilor pentru furnizarea energiei electrice consumatorilor finali a fost posibilă în urma cererilor prezentate de furnizori.
„Diminuarea prețurilor a fost determinată de următorii factori: reducerea prețului mediu de procurare a energiei electrice cu circa 3-4 %; modificarea prognozei cantității de energie electrică ce urmează a fi furnizată în perioada de gestiune consumatorilor finali; aplicarea cursului de schimb al monedei naționale față de dolarul american în cuantum de 18,31 de lei /USD, ceea ce este cu 3,6% mai puțin față de valoarea aplicată la determinarea prețurilor în vigoare (18,99 de lei/USD)”, a explicat Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică.
Noile tarife vor intra în vigoare odată cu publicarea documentului în Monitorul Oficial.

 » Poți citi întreaga informație direct de la sursă…

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *