27 / 05 / 2022


Cetățenii R. Moldova riscă să rămână fără buletine românești ~ InfoPrut

Cetățenii care nu pot dovedi că locuiesc la adresa din buletin ar putea rămâne fără actul de identitate, prevede un…

De redactia , in Actualitate Internațional , at 21/01/2022

Cetățenii care nu pot dovedi că locuiesc la adresa din buletin ar putea rămâne fără actul de identitate, prevede un proiect de act normativ pus în dezbatere publică de către Ministerul Afacerilor Interne de la București. Același proiect interzice și înscrierea la aceeași adresă a mai mult de zece persoane, dacă între acestea nu există legături de rudenie.

Cei mai afectați de propunerea MAI ar putea fi românii care locuiesc cu chirie sau în gazdă și cetățenii Republicii Moldova cu buletine românești.
Cei ce vor să-și stabilească domiciliu sau reședința, adică să fie luați în spațiu sau să obțină viză de flotant, la o adresă nu vor mai putea face asta dacă acolo sunt deja înregistrate peste zece persoane, potrivit unui proiect de ordonanță aflat în dezbatere publică la Ministerul Afacerilor Interne (MAI). Astfel, autoritățile vor să reducă și chiar să elimine situațiile în care, pentru a obține anumite avantaje, de cele mai multe ori, posibilitatea de a-și înscrie copiii la o anumită școală, multe persoane își stabilesc, în mod fictiv, domiciliul la o altă adresă decât cea la care locuiesc de fapt, notează Avocat.net.
Practic, conform proiectului de OG de la MAI, nu va mai fi posibilă „înscrierea menţiunii privind stabilirea domiciliului sau, după caz, a reşedinţei” la o anumită adresă dacă acolo apar înregistrate, în Registrul Naţional de Evidenţă a Persoanelor (RNEP), mai mult de zece persoane. Adică, în cazul adreselor unde sunt înregistrate multe persoane nu se va mai putea face luarea în spațiu sau obținerea vizei de flotant.
Regula nu se va aplica proprietarului imobilului situat la adresa respectivă sau membrilor familiei extinse ale acestuia. Prin familie extinsă se înţelege soțul/ soția, rudele în linie dreaptă, precum şi cele în linie colaterală până la al patrulea grad inclusiv ale deținătorului locuinței.

 » Poți citi întreaga informație direct de la sursă…

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată.

%d blogeri au apreciat: