31 / 07 / 2021


Cetățenii R. Moldova ar putea plăti mai puțin pentru energia electrică

Vești bune pentru cetăţenii Republicii Moldova. Energia electrică s-ar putea ieftini în acest an cu până la 8%. Distribuitorii au…

De redactia , in Actualitate Internațional , at 06/01/2021

Vești bune pentru cetăţenii Republicii Moldova. Energia electrică s-ar putea ieftini în acest an cu până la 8%. Distribuitorii au solicitat Agenţiei Naţionale pentru Reglementare în Energetică ajustarea tarifelor, transmite TVR Moldova. 

Potrivit solicitărilor expediate către ANRE, cea mai mare reducere poate fi la compania privată Premier Energy, unde preţul energiei furnizat direct consumatorilor ar putea scădea cu 7,5 %. În cazul consumatorilor finali ale căror instalaţii sunt racordate la reţelele de tensiune joasă, preţul ar urma să scadă cu aproape 15 bani, până la 1 leu şi 53 de bani/kWh. Preţul de la întreprinderea de Furnizare a Energiei Electrice Nord s-ar putea reduce cu 3 %. Astfel, în proiectul de tarif, aprobat de ANRE, tariful s-ar putea reduce cu 5,7 bani/kWh –  de la 2,14 lei/kWh până la 2,08 lei/kWh.
TARIFE MAI MICI LA ENERGIA ELECTRICĂ
Premier Energy
Preţ vechi –  1,68 lei/kWh.
Preţ nou –  1,53 lei/kWh.
Furnizarea Energiei Electrice Nord
Preţ vechi  – 2,14 lei/kWh
Preţ nou –  2,08 lei/kWh
Preţurile ar urma să scadă diferenţiat, cu excepţia furnizorului central de energie electrică Energocom, la care preţul ar urma să crească cu 3 bani pentru un kWh.

 » Poți citi întreaga informație direct de la sursă…

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată.

%d blogeri au apreciat: