27 / 05 / 2022


CEO-ul Pfizer spune că actualul val al pandemiei ar trebui să fie ultimul cu restricții: „Vom putea în curând să ne reluăm viața normală”

Albert Bourla, CEO-ul Pfizer, a declarat luni că, deși „cel mai probabil scenariu” este acela în care coronavirusul va continua…

De redactia , in Internațional , at 17/01/2022

Albert Bourla, CEO-ul Pfizer, a declarat luni că, deși „cel mai probabil scenariu” este acela în care coronavirusul va continua să circule timp de ani de zile, este de părere că actualul val de infecții va fi ultimul care va necesita impunerea de restricții, relatează The Times of Israel.
Bourla a făcut declarațiile în cadrul unui interviu acordat televiziunii franceze BFM TV cu ocazia anunțării unui pachet de investiții pe care Pfizer urmează să le facă în Franța.
CEO-ul Pfizer a subliniat din nou eficacitatea și siguranța vaccinului dezvoltat de compania pe care o conduce în colaborare cu firma germană BioNTech, reiterând că crede că oamenii vor avea nevoie în continuare de vaccinare cu doze „booster”.
„Este important ca oamenii să primească cele trei doze ale schemei vaccinului Pfizer și vor avea probabil nevoie de boostere anuale deși persoanele imunocompromise ar putea avea nevoie de ele la fiecare patru luni”, a spus el.
„Copiii trebuie vaccinați pentru a-i proteja. Eficacitatea [vaccinului] în rândul copiilor este foarte, foarte, foarte bună”, a mai subliniat acesta, conform HotNews.ro.
Ne vom întoarce la normalitate în curând
Albert Bourla a declarat de asemenea că viața s-ar putea întoarce la normalitate în cursul acestei primăveri, după doi ani de pandemie.
„Vom putea în curând să ne reluăm o viață normală”, a declarat acesta într-un interviu separat acordat cotidianului Le Figaro.
„Suntem bine poziționați pentru a atinge acest obiectiv în primăvară mulțumită tuturor uneltelor pe care le avem la dispoziție: testele, vaccinurile foarte eficace și primele tratamente care pot fi administrate acasă”, a precizat el.
CITEŞTE ŞI: Situație disperată la Colterm. Dominic Fritz cere ajutor primului ministru
Pfizer a anunțat în luna decembrie că pilula sa Paxlovid reduce spitalizările și decesele în rândul persoanelor vulnerabile cu 90%. Ea a fost autorizată în regim de urgență atât de Agenția Europeană pentru Medicamente, cât și de Administrația pentru Alimente și Medicamente din Statele Unite.

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată.

%d blogeri au apreciat: