15 / 08 / 2022


Centrul de reabilitare deținut de Ministerul Sănătății de la Chișinău în Ucraina, avariat în urma bombardamentelor rusești

Clădirea unui centru de reabilitare pentru copii din Sergheevca, regiunea Odesa, care aparține Ministerului Sănătății de la Chișinău, a fost…

De redactia , in Actualitate Internațional , at 04/07/2022

Clădirea unui centru de reabilitare pentru copii din Sergheevca, regiunea Odesa, care aparține Ministerului Sănătății de la Chișinău, a fost avariată în urma bombardamentelor rusești de vineri, 1 iulie 2022. 
„Ministerul Sănătății deține în Sergheevca un Centru de reabilitare pentru copii. Este un sanatoriu renovat, cu condiții bune, copiii cu probleme de sănătate din Republica Moldova având posibilitatea să beneficieze de servicii medicale de reabilitare pe litoralul Mării Negre. Cu regret activitatea lui a fost stopată în perioada pandemică și numai am pregătit planuri pentru reluarea activității, și a venit războiul”,  a scris Ala Nemerenco pe pagina sa de Facebook.
Potrivit ministrului Sănătății de la Chișinău, în urma atacului, centrul „nu a avut de suferit grav, doar geamurile cazangeriei fiind făcute țăndări”, dar un angajat al instituției care locuia într-un bloc bombardat de ruși a decedat.
„Cu regret am fost anunțați că 5 colaboratori ai Centrului sunt răniți și unul a decedat, ei toți locuind în clădirea care a fost afectată de bombardamente. Acești oameni pașnici au făcut zilele copiilor din R. Moldova mai frumoase, s-au ocupat de reabilitarea lor cu mult drag si dăruire și le dorim din suflet recuperare totală. Familiei colegului decedat exprimăm profunde condoleanțe si păreri de rău”, a menționat ministrul Sănătății de la Chișinău.
Amintim că în noaptea de joi spre vineri, 30 iunie – 1 iulie, rușii au lansat rachete asupra regiunii Odesa. Au fost lovite mai multe locații, inclusiv un bloc de locuințe și o bază de odihnă din localitatea Sergheevca. Potrivit ultimelor informații, cel puțin 20 de oameni au murit și 38 au fost răniți.

 » Poți citi întreaga informație direct de la sursă…

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată.

%d blogeri au apreciat: