26 / 02 / 2024


Centrul de informare NATO de la Chișinău, incendiat. Ce spun polițiștii din R. Moldova

By redactia , in Actualitate Internațional , at 10/02/2024

Un incendiu a izbucnit joi seara la sediul Centrului de Informare și Documentare NATO din Chișinău, situat în una din clădirile Universității de Stat din Moldova.
Incendiul a izbucnit în jurul orei 18.45, iar pentru a stinge flăcările, la fața locului au fost mobilizate două echipaje ale Inspectoratului General pentru Situații de Urgență.
Ulterior, Universitatea de Stat din Moldova a informat că nicio persoană aflată în acel moment pe teritoriul instituției nu a avut de suferit.
La rândul lor, reprezentanții Centrului de Informare și Documentare NATO din Chișinău presupun că focul a fost pornit intenționat și cer aplicarea legii.
„Cu regret vă informăm că incendiul care a afectat sediul nostru, în data de 8 februarie 2024, a fost provocat intenționat. Condamnăm ferm acest act de violență și suntem profund îngrijorați de consecințele sale. Colaborăm strâns cu autoritățile competente pentru a investiga acest incident și pentru a aduce în fața justiției pe cei responsabili”, se mai arată într-un comunicat de presă.
Totodată, Poliția din Republica Moldova a informat că a inițiat o anchetă în acest caz și examinează „versiunea unei incendieri cu intenție”. „La moment sunt stabilite toate circumstanțele necesare pe caz. Odată cu apariția noilor detalii vom veni cu precizări”, au conchis oamenii legii.

 » Poți citi întreaga informație direct de la sursă…

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *