18 / 06 / 2024


Centrul de Dispecerat integrat pentru situații de urgență, inaugurat la Bălți cu sprijinul UE și al României ~ InfoPrut

By redactia , in Actualitate Internațional , at 28/12/2023

Inspectoratul General pentru Situații de Urgență al MAI al R. Moldova, în parteneriat cu Inspectoratul pentru Situații de Urgență al Județului Iași, a inaugurat Centrul de Dispecerat integrat pentru situații de urgență din municipiul Bălți.
Centrul de Dispecerat a fost construit în cadrul proiectului „Răspunsul comun eficient în situații de urgență transfrontaliere”, finanțat de Uniunea Europeană prin Programul Operațional Comun România – Republica Moldova 2014 – 2020.
„Deschiderea Dispeceratului este a două investiție majoră pentru municipiul Bălți, datorită finanțării UE, dar și contribuției Guvernului Republicii Moldova. Mulțumesc tuturor partenerilor externi și interni pentru implicare, dar și întregii echipe care a gestionat derularea programului”, a subliniat șeful IGSU, colonel Alexandru Oprea.
Centrul de Dispecerat pentru Situații de Urgență din Bălți este responsabil de gestionarea situațiilor de urgență și va deservi circa 1 milion de locuitori din 11 raioane situate în partea de nord a Republicii Moldova, precum și municipiul Bălți. Sediul dispune de instalații moderne, sisteme de control al accesului, sisteme de încălzire, de ventilație și climatizare, mobilier și toate celelalte spații și aparate auxiliare.
Dispeceratul integrat din nordul țării dispune de aceeași infrastructură ca Dispeceratul omolog din județul Iași, România, ambele fiind construite după standarde identice în cadrul proiectului implementat. De asemenea, în procesul implementării proiectului au fost stabilite proceduri de comunicare și coordonare a celor două centre de dispecerat pentru situații de urgență.

 » Poți citi întreaga informație direct de la sursă…

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *