28 / 01 / 2022


Centrul Cyber al UE, de la Bucureşti, va aduce investiţii de miliarde de euro | .News

Securitate cibernetica (Pixabay) Centrul Cyber al Uniunii Europene, care va funcționa la București, va derula investiții de 4,5 miliarde de…

De redactia , in Actualitate , at 07/01/2021

Securitate cibernetica (Pixabay)
Centrul Cyber al Uniunii Europene, care va funcționa la București, va derula investiții de 4,5 miliarde de euro în următorii ani, iar marile companii de tehnologie vor fi atrase să își deschidă birouri în România, potrivit Mediafax.
Avantajele pe care le va avea țara noastră devin tot mai clare: de la investiţii financiare până la oportunităţi de angajare a noi specialişti în securitate cibernetică.
România a fost desemnată ca gazdă a centrului în primul rând pentru că Bucureştiul este un adevărat pol IT. România întrece state ca Marea Britanie, Germania sau Canada la numărul de specialişti în telecomunicaţii.
„Acest centru va derula investiţii de 4,5 miliarde de euro în următorii 7 ani, din care 2 miliarde vor fi bani ai Uniunii Europene, restul vor proveni de la statele membre UE”, spune Dan Câmpean, directorul general al CERT-RO (Centrul Naţional de Răspuns la Incidente de Securitate Cibernetică).
„Cam toate casele mari de tehnologie vor fi atrase să deschidă birouri, puncte de prezenţă, sucursale, în România, dacă nu au făcut asta deja. Vor dori să fie aproape de experţii din centru, să participe la seminarii şi la diverse activităţi împreună cu specialiştii din centru şi să afle oficial şi transparent despre investiţii”, adaugă el.

 » Poți citi întreaga informație direct de la sursă…

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată.

%d blogeri au apreciat: