15 / 06 / 2024


Cele mai noi filme poloneze, prezentate publicului din R. Moldova ~ InfoPrut

By redactia , in Actualitate Internațional , at 15/11/2023

Festivalul Filmului Polonez în Republica Moldova „CinePOLSKA & VISTULA” va avea loc în formulă hibridă în perioada 16-18 noiembrie, cu proiecții fizice la cinematograful Odeon din Chișinău și proiecții online, pe platforma TIFF Unlimited.
Festivalul Filmului Polonez CinePOLSKA s-a asociat anul acesta cu Festivalul de Film „Vistula” din Polonia și aduce în fața publicului din R. Moldova zece opere cinematografice. La cinematograful Odeon vor fi prezentate trei filme – „Filip”, „Iluzia” și „Frânturi”, cu subtitrare în limba română, cu acces gratuit.
Pe platforma TIFF Unlimited vor putea fi văzute gratuit patru lungmetraje și trei calupuri de scurtmetraje realizate de absolvenți ai școlilor de film din Łódź, Varșovia și Katowice, cu subtitrare în română și engleză.
Pe 16 noiembrie, la cinematograful Odeon din Chișinău, începând cu ora 19.00, va rula drama „Filip” care a obținut Leul de Argint la Festivalul de Filme Poloneze din Gdynia, Premiul Zbigniew Cybulski pentru Cel mai bun actor în rol principal. Pe 17 noiembrie, la ora 19.00, în incinta cinematografului va fi proiectată drama „Iluzia‟ în regia lui Marta Minorowicz. Filmul a participat la Festivalul Internațional de Film de la Tirana, Festivalul de Filme Poloneze din Gdynia.
Drama „Frânturi” va fi prezentată la cinematograful Odeon pe 18 noiembrie, la ora 19.00. Proiecția de film a obținut premiul pentru debut la Festivalul de Filme Poloneze din Gdynia, premiul special al juriului pentru scenariu la Festivalul de Film din Varșovia.
De asemenea, scurtmetrajele „Femeia pe acoperiș”, comedia-dramă „Cândva, Odată…”, „Botezul” și filmul „Oaia neagră” vor fi  disponibile pe platforma TIFF Unlimited în perioada 16-22 noiembrie.

 » Poți citi întreaga informație direct de la sursă…

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *