15 / 08 / 2022


Cei mai mulți deputați de la Chișinău, în Grupul parlamentar de prietenie cu România ~ InfoPrut

În actualul Parlament de la Chișinău funcționează în total 50 de grupuri parlamentare de prietenie cu alte state, iar cel…

De redactia , in Actualitate Internațional , at 03/08/2022

În actualul Parlament de la Chișinău funcționează în total 50 de grupuri parlamentare de prietenie cu alte state, iar cel mai numeros este cu România, notează Ziarul Național.

Astfel, Grupul parlamentar de prietenie cu România reunește 53 de deputați, adică mai mult de jumătate din numărul total al parlamentarilor din R. Moldova.
Potrivit procedurii, componența nominală a grupurilor parlamentare de prietenie este stabilită în baza opțiunilor expuse de către deputați, iar repartizarea funcțiilor de președinți ai grupurilor se face ținându-se cont de reprezentarea proporțională a partidelor politice în Parlament.
Prin intermediul grupurilor de prietenie, Parlamentul fortifică relațiile de cooperare în diverse domenii cu alte state și dezvoltă dialogul pe subiecte de interes comun.
În prezent, 37 de țări au creat grupuri parlamentare de prietenie cu Republica Moldova.
Primele grupuri de prietenie în Parlamentul Republicii Moldova au fost constituite în anul 1994 când, printr-o Hotărâre a Legislativului, au fost create 25 de grupuri de prietenie.

 » Poți citi întreaga informație direct de la sursă…

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată.

%d blogeri au apreciat: