28 / 01 / 2022


Cei mai buni luptători de stil liber din Republica Moldova, România şi Elveţia, adunați la Chişinău ~ InfoPrut

Cei mai buni luptători de stil liber din Republica Moldova, România şi Elveţia participă în aceste zile, la Chişinău, la…

De redactia , in Actualitate Internațional , at 13/01/2021

Cei mai buni luptători de stil liber din Republica Moldova, România şi Elveţia participă în aceste zile, la Chişinău, la un cantonament de pregătire. Sportivii vor participa, la sfârşitul săptămânii, la primul turneu internaţional din acest an: Marele Premiu al Franţei, notează TVR Moldova.

Elveţia a venit la cantonamentul de la Chişinău cu 9 sportivi. Printre ei se numără şi luptătorul Stefan Reichmuth, deja calificat la Jocurile Olimpice de la Tokyo, în categoria de 86 de kg.
„Republica Moldova este o ţară cu tradiţie în lupte. Sunt mulţi sportivi şi antrenori buni aici. Avem parte de adversari pe măsură, iar noi avem nevoie de asta pentru a deveni mai buni în fiecare zi. Sunt mulţumit că am posibilitatea să vin aici să mă antrenez”, a spus luptătorul din Elveţia.
Lotul naţional de lupte al Elveţiei este condus din 2017 de un antrenor român. De atunci, a devenit o tradiţie să vină la cantonament în Republica Moldova.
România a venit la Chişinău cu loturile naţionale de juniori şi seniori, în frunte cu antrenorul basarabean Anatol Guidea.
„Cantonamentul este foarte bun, partenerii de nivel foarte înalt. Nu este prima dată, am venit de foarte multe ori, pentru că sunteţi aproape, sunteţi vecinii noştri şi mai tot timpul ne pregătim împreună. Mie îmi place”, a subliniat George Bucur, luptător din România.
Şi luptătorii basarabeni sunt mulţumiţi de condiţiile din cantonament.
„Sunt, putem spune, nişte prieteni deja pentru că petrecem foarte multe timp împreună pe saltea şi în afara ei. Sunt sportivi foarte puternici, cu care împreună ajungem la nivel mai înalt”, a menționat Maxim Salcuțan, luptător din R. Moldova.
După cantonament, sportivii merg la Nice, în Franţa, la un turneu internațional.
În timp ce luptătorii de stil liber se antrenează la Chişinău, cei de la greco-romane sunt la munte,

 » Poți citi întreaga informație direct de la sursă…

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată.

%d blogeri au apreciat: