30 / 07 / 2021


Cea mai mare pensie specială din Iaşi se ridică la 41.000 lei | .News

Curtea Constituțională O analiză realizată de „Ziarul de Iaşi“, în baza datelor oficiale furnizate de Casa de Pensii, arată că…

De redactia , in Actualitate , at 04/01/2021

Curtea Constituțională
O analiză realizată de „Ziarul de Iaşi“, în baza datelor oficiale furnizate de Casa de Pensii, arată că impactul bugetar anual produs de pensile foştilor magistraţi din judeţul Iaşi este de aproximativ 500.000 de euro pe lună, adică 6 milioane de euro pe an.
Cel mai bine plătit încasează 41.000 de lei brut, cât un Logan cu echipare mijlocie. In medie, un magistrat-pensionar ieşean primeşte „în mână“, lunar, 17.000 de lei. Cât 25 de pensionari „nespeciali“, care încasează pensia minimă.
E vorba de o indemnizaţie calculată la 80% din ultimul salariu, inclusiv sporurile, şi nu pe principiul contributivităţii la sistemul de pensii, cum se calculează în cazul altor categorii profesionale. Iar pensia medie a unui fost procuror sau judecător nu este deloc de neglijat. „Pensia medie în cadrul acestei categorii de pensie de serviciu este de 18.981 de lei“, se arată în răspunsul remis Casa de Pensii Ziarului de Iași.

 » Poți citi întreaga informație direct de la sursă…

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată.

%d blogeri au apreciat: