26 / 09 / 2021


Cea mai mare investiție a SUA în România: 8 miliarde de dolari pentru centrala de la Cernavodă | .News

Adrian Zuckerman (foto: facebook) Ambasadorul SUA în România, Adrian Zuckerman, a anunțat joi seară o posibilă investiție americană de 8…

De redactia , in Actualitate , at 08/10/2020

Adrian Zuckerman (foto: facebook)
Ambasadorul SUA în România, Adrian Zuckerman, a anunțat joi seară o posibilă investiție americană de 8 miliarde de dolari la Centrala atomică de la Cernavodă.
Zuckerman vorbește de un Acord de cooperare interguvernamentală pentru recondiționarea unuia dintre cele două reactoare nucleare și renovarea clădirii în care se află cele două reactoare noi de la centrala nucleară de la Cernavodă, din România. Acest proiect în valoare de 8 miliarde de dolari va reprezenta o paradigmă a viitoarelor proiecte româno-americane de dezvoltare economică și energetică.
Ministrul Popescu se va întâlni cu Președinta EXIM (Băncii de Export-Import a S.U.A.), Kimberley Reed, în vederea semnării unui memorandum de înțelegere care vizează finanțarea proiectului nuclear de la Cernavodă și alte proiecte din România. ”Este cel mai mare pachet de finanțare primit până acum de România, fapt care indică încrederea pe care o au Statele Unite în vechiul lor partener și aliat.”, a declarat Zuckerman.

 » Poți citi întreaga informație direct de la sursă…

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată.

%d blogeri au apreciat: