31 / 07 / 2021


Ce vrea să oprească Maia Sandu împreună cu cetățenii Republicii Moldova

„Împreună trebuie să oprim această tentativă de uzurpare a puterii”. Declarația a fost făcută de Maia Sandu, președintele ales al…

De redactia , in Actualitate Internațional , at 06/12/2020

„Împreună trebuie să oprim această tentativă de uzurpare a puterii”. Declarația a fost făcută de Maia Sandu, președintele ales al R. Moldova care a îndemnat cetățenii să iasă la protest duminică, 3 decembrie 2020, în Piața Marii Adunări Naționale de la Chișinău.
„Oamenii nu au loc în spitale, medicii sunt la limita puterilor, tot mai mulți oameni nu-și pot întoarce datoriile, pensionarii nu au bani de mâncare și de lemne de foc, agricultorii sunt disperați din cauza consecințelor secetei, micii antreprenori nu reușesc să-și salveze afacerile. Situația în țară este gravă, iar, între timp, în Parlament se întâmplă lucruri rușinoase. În aceste zile s-a constituit o nouă majoritate parlamentară PSRM-Șor, care nu are respect nici pentru lege, nici pentru oameni.
Socialiștii, în disperare că au pierdut alegerile, de frică că vor trebui să răspundă pentru fărădelegile pe care le-au comis, au făcut alianța PSRM-Șor ca să poată adopta legi care să le permită să fure în continuare nepedepsiți. Ieri în Parlament, majoritatea PRSM-Șor a votat în mare grabă mai multe legi antipopulare. Aceste legi au fost votate cu încălcarea normelor parlamentare și a Constituției. Legile votate la repezeală nu sunt pentru oameni, pentru a îmbunătăți viața cetățenilor. Dimpotrivă”, a subliniat Maia Sandu.
Președintele ales al R. Moldova a mai adăugat că planurile noii majorități nu se opresc aici – se încearcă punerea în fruntea tuturor instituțiilor statului a oamenilor lui Dodon și ai lui Șor. „Acest Parlament trebuie să plece. El acționează împotriva poporului. Astăzi în parlament nu există 51 de deputați responsabili cu care să poți face o guvernare pentru oameni. Am depus contestație la Curtea Constituțională. Vom cere anularea tuturor legilor antipopulare pe care alianța PSRM-ȘOR le votează cu încălcarea Constituției. Împreună trebuie să oprim această tentativă de uzurpare a puterii”, a punctat sursa.
Totodată,

 » Poți citi întreaga informație direct de la sursă…

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată.

%d blogeri au apreciat: