17 / 04 / 2024


Ce spune Chișinăul despre interdicțiile impuse de Rusia pentru mai mulți parlamentari din R. Moldova

By redactia , in Actualitate Internațional , at 22/11/2023

Republica Moldova va continua să-și protejeze spațiul informațional, în ciuda recentelor nemulțumiri venite de la Moscova. Declarații în acest sens au fost făcute de purtătorul de cuvânt al Guvernului de la Chișinău, Daniel Vodă. 
Potrivit funcționarului, Guvernul de la Chișinău nu va răspunde „în oglindă” la decizia Rusiei de a impune interdicții de intrare pentru 11 deputați din Republica Moldova, dar va continua lupta împotriva dezinformării.
„Noi vom continua să întreprindem acțiuni ferme, pentru a proteja conaționalii noștri de aceste influențe externe. Spectrul de măsuri, pe care îl adoptăm, ține de apropierea de spațiul european. Nu vrem să comentăm în fiecare zi acele nemulțumiri, care sunt expuse de purtătorii de cuvânt din Federația Rusă. Acțiunile noastre, la care am primit reacții, sunt acțiuni suverane ale Republicii Moldova și vizează protejarea spațiului informațional. Toată lumea, de la opincă până la liderii acestui stat, cunosc foarte bine că acele platforme web poluau spațiul nostru informațional și nu erau altceva decât trompete, care promovau mesaje false și narative ce nu sunt împărtășite de cetățenii R. Moldova. Nu o să ne ocupăm de mișcări în oglindă. Este evident, că ceea ce facem – facem bine”, a declarat purtătorul de cuvânt al Guvernului de la Chișinău în cadrul unei conferințe de presă.
Menționăm că, la începutul acestei săptămâni, Ministerul rus de Externe a anunțat că mai mulți oficiali din Republica Moldova au primit interdicție de a intra în Rusia, în „semn de protest” față de decizia autorităților de la Chișinău de a bloca anumite site-uri rusești.
Decizia Moscovei a venit după ce anterior autoritățile de la Chișinău au suspendat licența de emisie a șase posturi de televiziune și au blocat 31 de portaluri web, inclusiv 21 gestionate direct de Rusia, pentru că „alterau spațiul informațional al Republicii Moldova”.

 » Poți citi întreaga informație direct de la sursă…

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *