23 / 06 / 2021


Ce se poate vedea pe cerul nopții în martie – De la Lună, Marte și Saturn, până la un hexagon format din șase stele strălucitoare

În această lună Marte continuă să se depărteze de Terra și se vede tot mai slab, dar dimineața, în jurul…

De Octavian Marius , in Flux de Știri Magazin , at 03/03/2021

În această lună Marte continuă să se depărteze de Terra și se vede tot mai slab, dar dimineața, în jurul orei 6.30 poate fi văzută planeta Jupiter care este destul de strălucitoare. Un mare hexagon, format din stele strălucitoare poate fi observat seara pe cer, cele șase fiind Sirius, Polux, Castor, Capella, Aldebaran și Rigel. Gemini este constelația lunii martie. Luna Plină se produce pe 28 martie, la ora 20:48, se spune în calendarul astronomic întocmit de Observatorul Astronomic „Amiral Vasile Urseanu”.

Luna în martie 2021

Pe 6 martie se produce faza de Ultimul Pătrar, la ora 3:30. Luna se vede după miezul nopții.

Luna Nouă se produce în ziua de 13 martie, la ora 12:24.

Începând cu data de 15 martie Luna începe să se vadă seara pe cer.

Primul Pătrar se produce pe 21 martie, la ora 16:36.

Luna Plină se produce pe 28 martie, la ora 20:48.

Mersul planetelor în martie 2021

Seara avem pe cer o planeta iar dimineața avem trei.

Seara încă se mai vede planeta Marte. Nu mai este la fel de strălucitoare ca în lunile anterioare, dar trece printr-o zonă frumoasă de cer.

Planeta poate fi văzută de când se întunecă cerul, de pe la ora 19:30, aflându-se sus pe cer la acea oră. În principiu o găsiți înspre sud-vest și vest între ora 20 și 23. În aceeași direcție pe cer se află și Pleiadele, o grupare de câteva stele foarte apropiate aparent una de alta. Marte va trece pe lângă Pleiade în prima jumătate a lunii, așa că le puteți folosi pentru a o identifica.

Următoarea dată când Marte va trece pe lângă Pleiade va fi în august 2022.

 » sursa: hotnews.ro

Comentarii


%d blogeri au apreciat: