16 / 09 / 2021


Ce SANCȚIUNI riscă ELEVII dacă NU POARTĂ mască – NewsAr.ro

Ministrul Educației, Monica Anisie, a vorbit despre sancțiunile pe care le riscă elevii dacă vor refuza să poarte mască. Elevii…

De redactia , in Actualitate , at 06/10/2020

Ministrul Educației, Monica Anisie, a vorbit despre sancțiunile pe care le riscă elevii dacă vor refuza să poarte mască.
Elevii au un nou set de reguli pe care trebuie să le respecte pe perioada pandemiei.
„Dacă un copil nu respectă regulile, trebuie să îi explice profesorul că este important să se gândească la pericolul pe care îl realizează față de cei din jurul lui, având în vedere faptul că există posibilitatea să aibă virusul respectiv. Există în regulamentul pentru organizarea și funcționarea unității de învățământ prevederi cu privire la sancționarea elevilor, de asemenea, în statutul elevului sunt prevăzute. Dacă vă uitați la noul regulament sunt prevederi și pentru această perioadă. Noi am dat ordin de ministru, cu un nou regulament de organizare și funcționare a unității de învățământ”, a precizat Monica Anisie.
Ministrul a adăugat că, cu toate acestea, nu există momentan niște sancțiuni exacte pentru elevi, însă aceștia se pot alege cu nota scăzută la purtare.
„Nu există acum să spunem niște sancțiuni care să vină în defavoarea elevului. În primul și primul rând, noi trebuie să îi spunem elevului că riscă să i se scadă nota la purtare. Știm că având un comportament neadecvat în spațiul școlii, din punctul ăsta de vedere, nerespectând măsurile, riscă să i se scadă nota la purtare”, a concluzionat Ministrul Educației.
Dolea Raela

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată.

%d blogeri au apreciat: