15 / 06 / 2021


Ce mesaje am trimis până acum extratereștrilor? De la dublul helix la klingoniană și Doritos

Astronomul austriac Joseph Johann Von Littrow a propus cu toată seriozitatea la începutul secolului XIX ca oamenii să sape tranșee…

De Octavian Marius , in Flux de Știri Magazin , at 28/03/2021

Astronomul austriac Joseph Johann Von Littrow a propus cu toată seriozitatea la începutul secolului XIX ca oamenii să sape tranșee în deșertul Sahara pentru a forma un vast model geometric pe care să-l umple cu kerosen și să-i dea foc, scrie MSN.

Ideea lui Von Littrow era de a transmite un mesaj clar civilizațiilor extraterestre care ar fi trăit în celelalte părți ale sistemului solar: Suntem aici.

Astronomul austriac nu și-a văzut planul ambițios pus în practică însă omenirea nu a renunțat la tentativele de a contacta viața extraterestră.

Așadar, ce mesaje le-am trimis extratereștrilor?

Radioul a fost primul mediu prin care existența Pământului a fost declarată potențialilor locuitori de pe alte planete.

În 1962 oamenii de știință sovietici au îndreptat un transmițător radio către Venus și au salutat planeta în codul Morse.

Introducerea, prima de acest gen, a inclus trei cuvinte: „Mir” („pace” sau „lume” în rusă), „Lenin” și „URSS”. Mesajul a fost considerat în mare parte simbolic, potrivit unui articol publicat în 2018 în revista International Journal of Astrobiology.

Mai mult decât orice, el a fost un test pentru un nou radar planetar, o tehnologie care trimite unde radio în spațiu cu scopul principal de a observa și cartografia obiecte din sistemul solar.


Carl Sagan a făcut parte din echipa care a trimis mesajul Arecibo din 1974

Dublu helix

În termeni de distanță, următoarea tentativă de a-l contacta pe E.T. a fost mult mai ambițioasă.

O echipă de astronomi din care au făcut parte legendarii Frank Drake și Carl Sagan a transmis în 1974 un mesaj radio de la Observatorul Arecibo din Puerto Rico înspre Messier 13,

 » sursa: hotnews.ro

Comentarii


%d blogeri au apreciat: