21 / 09 / 2021


Ce este și ce semne are miocardita, complicația cardiacă asociată cu vaccinurile anti COVID(ARN mesager) – 60m.ro

Distribuie acest articol! Inflamațiile cardiace ar putea fi adăugate pe lista de reacții adverse ale vaccinurilor ARN mesager de la…

De redactia , in Magazin , at 27/07/2021

Distribuie acest articol!
Inflamațiile cardiace ar putea fi adăugate pe lista de reacții adverse ale vaccinurilor ARN mesager de la Pfizer și Moderna. Miocardita și pericardita apar rar după imunizarea cu aceste seruri, iar formele de boală sunt ușoare. Din datele de până acum, reiese că adolescenții și bărbații tineri ar fi în pericol mai mare. La ce simptome trebuie să fim totuși atenți după vaccinare, aflăm de la medicul cardiolog. 
Agenția Europeană pentru Medicamente (EMA) a recomandat recent introducerea inflamaţiilor cardiace ca efecte secundare noi pe prospectul vaccinurilor ARN mesager împotriva COVID-19. „Comisia de siguranță a EMA a concluzionat că miocardita și pericardita se pot produce în cazuri foarte rare după vaccinarea cu Comirnaty (vaccinul de la Pfizer) și Spikevax (vaccinul de la Moderna)”, confirmă autoritatea europeană.
Statele Unite au tras primul semnal de alarmă cu privire la un nou efect advers al vaccinurilor ARN mesager: miocardita, o inflamație a mușchiului inimii. „Relativ puține” cazuri au fost identificate de autoritățile americane, în mare parte printre adolescenți și adulți tineri, printre bărbați mai mult decât printre femei, mai frecvent după administrarea celei de-a doua doze și, de regulă, în primele 4 zile de la vaccinare, spunea raportul din 17 mai 2021 al Centrului pentru Prevenirea și Controlul Bolilor (CDC). 
Agenția guvernamentală din SUA investighează aceste cazuri pentru a verifica dacă există, într-adevăr, o corelație între ele și vaccinurile anti-COVID. Informații suplimentare pentru populația generală au apărut la scurtă vreme pe website-ul CDC. De data aceasta, pe lângă miocardită, oficialii americani menționează și pericardita, o inflamație a învelișului inimii.
Cazurile au fost „rare”, raportate la numărul mare de doze de vaccin administrate, apreciază experții CDC. Ele au apărut atât după vaccinul de la Pfizer/BioNTech, cât și după cel produs de Moderna. În ciuda acestor raportări, autoritatea medicală din SUA încurajează în continuare vaccinarea împotriva COVID-19 a adolescenților și adulților tineri,

 » Poți citi întreaga informație direct de la sursă…

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată.

%d blogeri au apreciat: