16 / 01 / 2022


Ce este jocul Wordle și de ce a devenit o senzație pe internet

Un joc de ghicit cuvinte în engleză a devenit cea mai nouă senzație pe internet. Avea 90 de utilizatori la…

De Octavian Marius , in Flux de Știri Magazin , at 13/01/2022

Un joc de ghicit cuvinte în engleză a devenit cea mai nouă senzație pe internet. Avea 90 de utilizatori la început de noiembrie, iar acum două milioane de oameni îl joacă în fiecare zi. Se numește Wordle și nici măcar nu are aplicație, ci trebuie să îl joci intrând pe site. Ai dreptul la doar un joc pe zi, iar succesul a venit din mai multe motive, unele paradoxale.

Creatorul jocului se numește Josh Wardle, este din Țara Galilor și trăiește în Brooklyn. Wordle este un joc la care ai șase șanse să ghicești un cuvânt de cinci litere din limba engleză și userul primește indicii pe parcurs despre ce litere au ghicit. Ți se indică dacă sunt pe poziția exactă sau dacă se găsesc în cuvânt, dar pe o altă poziție.

Wordle seamănă cu un joc foarte popular în anii 80 și 90, Mastermind, unde trebuia să ghicești din mai multe variante cum sunt puse mici piese colorate.

Josh Wardle a creat jocul pentru a-l juca împreună cu un prieten de-al său, mare amator de puzzle-uri cu litere și cuvinte, dar nu se aștepta ca Wordle să aibă un succes global. Nu există o aplicație, ci useri trebuie să intre pe site.

De ce a avut așa mare succes și a ajuns la 300.000 de useri pe zi la final de decembrie și 2 milioane în prezent?

Sunt mai multe motive, iar unul este legat de faptul că jocul are reguli simple și este distractiv, însă te face să îți pui mintea la contribuție. În engleză sunt în total 12.000 de cuvinte cu cinci litere, dar cea mai mare parte dintre ele nu sunt utilizate des.

În plus, poți juca doar un singur joc pe zi,

 » sursa: hotnews.ro

Comentarii


%d blogeri au apreciat: