02 / 08 / 2021


Ce echipe din Liga 1 nu au antrenori cu diplomă

Faptul că Neubert activează ca preparator fizic, deși nu are niciun fel de document care să-i ateste acest lucru, nu…

De redactia , in Magazin , at 23/12/2020

Faptul că Neubert activează ca preparator fizic, deși nu are niciun fel de document care să-i ateste acest lucru, nu e o excepție în fotbalul românesc, ba chiar se înscrie perfect în ceea ce tinde să devină o regulă. Și anume: driblarea regulamentelor în ceea ce privește statutul antrenorilor și ce diplome trebuie să dețină aceștia pentru a avea dreptul să profeseze în Liga 1.

Croitoru e trecut la Botoșani ca antrenor cu portarii, dar anul trecut a dus în premieră echipa în play-off și chiar și în cupele europene. Poenaru a salvat-o de la retrogradare pe Clinceni, iar în actualul campionat e revelația numărul 1, fiind pe loc virtual de play-off. Poenaru a fost respins de cei de la Școala de Antrenori la examenul pentru accedere la cursurile Licenței Pro, picând la proba practică, unde a avut de susținut subiectul „pasa filtrantă”. 

Nici Laszlo Balint n-are Licența Pro, chiar dacă a promovat în modulul la capătul căruia va susține examenul final. Și el a unul dintre remarcații anului 2020: a promovat-o pe UTA și se clasează pe un loc peste așteptările unei echipe care n-a mai fost în Liga 1 de mai bine de un deceniu.

Ultimii doi pe lista celor fără Pro sunt Daniel Pancu și Andrei Prepeliță. Primul antrenează pe Poli Iași deși deține doar licența A, necesară pentru a fi antrenor secund, iar Prepeliță nu are niciun fel de calificare. El se ocupă de doar două etape de FC Argeș, după un adevărat record de antrenori pe care echipa din Trivale i-a avut în 4 luni: Badea, Moșteanu, Dulcea și Eduard!

Nu doar în Liga 1 există antrenori principali care nu sunt în regulă din perspectiva diplomelor. Chiar primele două reprezentative ale României au pe bancă tehnicieni ce nu dețin Licența Pro.

 » Poți citi întreaga informație direct de la sursă…

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată.

%d blogeri au apreciat: