30 / 07 / 2021


Ce a descoperit un fost mare atlet după 2 luni de stat în casă?

„Stăm acasă, salvăm vieţi“, a fost sloganul cu care a debutat pandemia în România. Şi care, din păcate, a contribuit…

De redactia , in Magazin , at 31/12/2020

„Stăm acasă, salvăm vieţi“, a fost sloganul cu care a debutat pandemia în România. Şi care, din păcate, a contribuit la dezvoltarea sedentarismului într-o societate care şi aşa stătea destul de prost la acest capitol.

„De stat în casă n-a murit nimeni“, e o recomandare pe care o auzim, inclusiv acum, din partea unor aşa-zişi specialişti în sănătate publică. Din păcate, acest sfat nu doar că nu aduce nimic bun, dar s-a dovedit că atât izolarea prelungită, cât şi sedentarismul dăunează sănătăţii. Şi cresc riscul decesului prematur cu până la 18%!   De aceea, inclusiv Organizaţia Mondială a Sănătăţii şi-a revizuit, de curând, recomandările legate de necesitatea exerciţiilor fizice. Iar în România, tot mai mulţi oameni, medici sau foşti sportivi, subliniază importanţa mişcării, mai ales acum, în plină pandemie.  

Ultimul nume mare care a tras un puternic semnal de alarmă privind riscurile izolării prelungite e Ilie Floroiu. În vârsta de 68 de ani, fostul mare atlet, alergător de distanţe lungi, a reprezentat România la două ediţii ale Jocurile Olimpice, în 1976 şi în 1980. Iar recordurile sale naţionale, la 5.000 şi 10.000 de metri, stau în picioare şi acum, la peste 42 de ani de când le-a stabilit.   În dialog cu cei de la „Cuget liber“, Ilie Floroiu a povestit cum izolarea prelungită, din perioada stării de urgenţă, l-a afectat grav şi a insistat că autorităţile trebuie să facă mult mai mult, pentru a încuraja mişcarea în rândul românilor.

Ce a spus Ilie Floroiu?   *Fac parte din categoria oamenilor corecţi, care respectă cu sfinţenie recomandările autorităţilor. La începutul pandemiei, am stat în casă nu mai puţin de două luni. Când am ieşit apoi prima oară pe stradă, am avut un şoc, parcă nu mai eram stăpân pe mine.  Am mai spus-o şi o repet ori de câte ori am ocazia: mişcarea,

 » Poți citi întreaga informație direct de la sursă…

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată.

%d blogeri au apreciat: