22 / 09 / 2021


CCR a decis: Alocații duble pentru copiii cetățenilor R. Moldova cu cetățenie română ~ InfoPrut

Alocațiile copiilor cu cetățenie română vor fi dublate și nu crescute etapizat cum se dorea inițiat, a decis Curtea Constituțională…

De redactia , in Actualitate Internațional , at 27/09/2020

Alocațiile copiilor cu cetățenie română vor fi dublate și nu crescute etapizat cum se dorea inițiat, a decis Curtea Constituțională a României, respingând astfel sesizarea Guvernului, notează Mediafax.

Judecătorii CCR au decis respingerea sesizării Guvernului privind legea care respinge Ordonanţa de urgenţă ce prevede creşterea etapizată a alocaţiilor copiilor. Astfel, alocațiile copiilor trebuie să fie dublate.
Ordonanţa de urgenţă adoptată de Guvern prevedea o creştere de 20% de la 1 septembrie, iar următoarele creşteri să fie făcute de două ori pe an: 20% pe 1 ianuarie şi 1 iulie, până în 2022.
Legea prin care urmau să fie mărite alocaţiile a fost promulgată pe 14 ianuarie de preşedintele Klaus Iohannis.
Ludovic Orban a afirmat, după decizia CCR, că dublarea alocaţiilor presupune un efort bugetar de aproximativ 7 miliarde lei pe an, ceea ce înseamnă o creştere semnificativă a deficitului cu 0,6%.
„PNL va dubla alocaţiile, dar va dubla alocaţiile aşa cum am hotărât, în cinci trepte, până la ultima creştere a alocaţiilor, care va fi la 1 iulie 2022. Deocamdată e numai un anunţ al Curţii Constituţionale, aşteptăm motivarea. În funcţie de motivare, vom decide ce avem de făcut. Din punctul nostru de vedere, creşterea alocaţiilor este o prioritate pentru PNL, dar această creştere a alocaţiilor trebuie făcută ţinând cont de realitatea economică, de resursele aflate la dispoziţia bugetului, astfel încât să nu fie o creştere mincinoasă care să nu poată să fie suportată ulterior şi să nu genereze consecinţe economice defavorabile”, a declarat Orban.
Întrebat dacă mai există altă cale de atac după decizia CCR, premierul a răspuns: „Cu siguranţă. Am mai trăit acest episod”.
Alocaţiile trebuia să fie dublate de la 150 de lei la 300 de lei, respectiv de la 300 la 600 de lei pentru copiii cu dizabilităţi începând cu 1 martie,

 » Poți citi întreaga informație direct de la sursă…

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată.

%d blogeri au apreciat: