19 / 06 / 2021


Cazul doctoriţei Flavia Groşan: Societatea Română de Pneumologie se distanţează de declaraţiile ei, controversatul deputat Mihai Lasca o susţine

Preşedinta Societăţii Române de Pneumologie, Roxana Nemeş, a transmis, printr-o notă internă, că organizaţia profesională se distanţează de declaraţiile făcute…

De redactia , in Flux de Știri Magazin , at 20/03/2021

Preşedinta Societăţii Române de Pneumologie, Roxana Nemeş, a transmis, printr-o notă internă, că organizaţia profesională se distanţează de declaraţiile făcute în spaţiul public de doctoriţa Flavia Groşan din Oradea, după ce aceasta a susţinut că a vindecat peste 1.000 de oameni de Covid cu un tratament minimal, dar mai ales că în spitale bolnavii cu Sars-CoV-2 ar fi îmbolnăviţi şi, mai rău, chiar omorâţi.

Declaraţii neconforme 

„Având în vedere ultimele declaraţii ale dnei dr. Flavia Groşan, medic pneumolog Oradea, referitor la tratamentul pacienţilor diagnosticaţi cu Covid-19, Societatea Română de Pneumologie se distanţează faţă de aceste declaraţii care sunt neconforme cu protocoalele şi recomandările internaţionale şi româneşti”, se arată în document.

Preşedinta Societăţii Române de Pneumologie le transmite colegilor ei să respecte „indicaţiile” în ceea ce priveşte infecţia cu acest virus.

„Pe această cale recomandăm tuturor pneumologilor români să respecte indicaţiile privitoare la diagnosticul şi terapia infecţiei cu Sars-Cov-2, precum şi ale complicaţiilor ulterioare pulmonare, conform protocoalelor legale existente în vigoare”, a transmis Nemeş.

Declaraţiile Flaviei Groşan din ultimele zile au uimit spaţiul public, aceasta susţinând între altele că a vindecat „o mie de pacienţi Covid dar şi membrii familiilor lor”, tratând coronavirusul ca pe o „pneumonie atipică” cu ajutorul unui antibiotic antbacterian căruia i-ar fi descoperit nişte valenţe antivirale, dar şi al altor medicamente ieftine, o schemă de tratament „sub 100 de lei”. Aceasta a mai spus şi că în spitale au loc multe decese ale pacienţilor Covid deoarece li se administrează oxigen terapeutic, ceea ce provoacă edeme cerebrale.

Rafila o contrazice

Pe de altă parte, în urma declaraţiilor lui Groşan, medicul epidemiolog Alexandru Rafila, reprezentantul României la Organizația Mondială a Sănătății, a precizat, joi seara la Antena 3,

 » sursa: ebihoreanul.ro

Comentarii


%d blogeri au apreciat: