22 / 09 / 2021


Cazul atletei care a cerut azil în Polonia reaprinde controversele privind regimul dictatorial din Belarus

Distribuie acest articol! Cazul atletei bieloruse care a refuzat să se întoarcă acasă după ce s-a revoltat împotrivă antrenorilor săi…

De redactia , in Internațional , at 03/08/2021

Distribuie acest articol!
Cazul atletei bieloruse care a refuzat să se întoarcă acasă după ce s-a revoltat împotrivă antrenorilor săi reaprinde controversele privind regimul autoritar din Belarus. Povestea sportivei a stârnit reacții în mai multe cancelarii din lume, iar aceasta a cerut azil în Polonia, fiind decisă să nu se mai întoarcă la Minsk.
Atleta de 24 de ani Krystsina Tsimanouskaya surprindea o lume întreagă anunțând într-un mesaj video că este la un pas de a fi urcată în forță într-un avion cu destinația Minsk, după ce a avut curajul să își critice în mod public antrenorii.
Autoritățile i-au acordat sportivei asistența necesară, în timp ce antrenorul echipei bieloruse de atletism s-a grăbit sã își acuze elevă de comportament deviant.
Marcin Przydacz, ministrul adjunct de externe al Poloniei: I-am oferit o vizã umanitarã și ea a aplicat imediat pentru aceasta. În acest moment se aflã la ambasada Poloniei de la Tokyo.
Cazul sportivei din Belarus a făcut înconjurul lumii și mai multe cancelarii au protestat energic față de regimul de la Minsk.
Germania a cerut că Belarus să respecte libertățile cetățenilor săi, iar Franța a anunțat că este o onoare să acorde azil atletei bieloruse. Regimul de la Minsk, condus cu o mână forte de Alexander Lukashenko este ținta mai multor sancțiuni economice decise de Bruxelles după represiunea mișcării de contestare a rezultatelor alegerilor prezidențiale din 2020, câștigate prin fraudă de Lukașenko.

Distribuie acest articol!

 » Poți citi întreaga informație direct de la sursă…

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată.

%d blogeri au apreciat: