23 / 09 / 2021


Caz teribil în Republica Moldova: Un polițist, răpit din curtea casei sale de separatiștii de la Tiraspol

Un polițist, angajat al Inspectoratului din Florești, Republica Moldova, a fost răpit în această dimineață de către structurile de forță…

De redactia , in Actualitate Internațional , at 07/10/2020

Un polițist, angajat al Inspectoratului din Florești, Republica Moldova, a fost răpit în această dimineață de către structurile de forță de la Tiraspol.
Incidentul s-ar fi produs în orașul Camenca din regiunea transnistreană, chiar în curtea casei polițistului. Deputatul Chiril Moţpan, membru al Comisiei parlamentare Securitate naţională, apărare şi ordine publică a declarat că ar fi vorba despre ofițerul de poliție Andrei Amarfi, angajat al Inspectoratului din Florești.
„Totul a început în mijloc de noapte, când persoane înarmate necunoscute, cu cagule pe faţă şi cu inscripţia „KGB” pe haine, au tăbărât in curtea casei ofiţerului de poliţie din satul Camenca, vandalizând casa şi speriind de moarte soţia şi copii minori ai acestuia. În acel moment de groază ofiţerul se afla la părinţii săi din Sănătăuca, Floreşti şi, alertat de vocea speriată a soţiei, a alergat acasă”, a scris Chiril Moţpan pe Facebook.
Ulterior, soția polițistului a povestit că acesta a fost sechestrat de câteva persoane care aveau cagule pe cap și haine cu semnele distinctive ale așa-numitului minister al securității de la Tiraspol. Bărbatul a fost urcat într-un automobil și dus într-o direcție necunoscută.
În acest sens, Procuratura raionului Florești a inițiat o cauză penală pe faptul răpirii unei persoane și uzurpare de calități oficiale de către angajații structurilor de forţă ale autoproclamatei rmn.
„În prezent sunt efectuate acțiuni de urmărire penală în scopul stabilirii complete şi obiective a circumstanțelor cazului cercetat şi tragerii la răspundere penală a persoanelor vinovate. Pentru aceste acțiuni legislația Republicii Moldova prevede închisoare de până la 10 ani”, se arată într-un comunicat al instituției.
Recent, Serviciul de Informaţii şi Securitate al R. Moldova (SIS) a anunțat că au fost identificaţi angajaţii aşa-numitului minister al securităţii de la Tiraspol, care au participat la răpirea polițistului Andrei Amarfi.
Potrivit sursei,

 » Poți citi întreaga informație direct de la sursă…

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată.

%d blogeri au apreciat: