27 / 07 / 2021


Cătălin Drulă, ministrul Transporturilor: Despre trenuri de mare viteză putem vorbi după 2030 | .News

Tren Gara Nord – Aeroport (sursa foto: Digi24 HD / Youtube) Până la trenuri de mare viteză, spune noul ministru…

De redactia , in Actualitate , at 22/01/2021

Tren Gara Nord – Aeroport (sursa foto: Digi24 HD / Youtube)
Până la trenuri de mare viteză, spune noul ministru al transporturilor, mai sunt foarte multe de rezolvat: vitezele sunt mici, multe linii sunt în paragină, CFR Călători a avut pierderi de 400 milioane lei și repară prea puține vagoane și, în general, investim extrem de puțin în infrastructură, potrivit HotNews.ro.
Despre trenuri de mare viteză putem discuta abia după 2030, mai ales că nicio strategie investițională nu poate fi schimbată rapid. Referindu-se la linia București – Constanța, refăcută pentru viteze de maxim 160 km/h, ministrul spune că ”vorbim despre ”un compromis prost între un cost mare al investiției, apropiat de costurile unei linii de mare viteză, iar ca beneficii depășești cu puțin o reparare a liniei existente”.
”Adică ajungi cu 10 minute mai repede de la București la Constanța după ce ai investit un miliard de euro și, dacă te uiți cât era costul de a face o linie de mare viteză, adică de peste 230 km/h, ești la un cost probabil, dacă puneai 1,5 – 2 miliarde euro, nu vreau să dau cifre greșite, dar aceasta a fost strategia investițională pornită în anii 2000 și aceste proiecte mari trebuie duse la bun sfârșit”.

Drulă: Mi-aș dori ca autostrada pe Valea Prahovei să fie gata până în 2030
Ministrul Drulă: Metrorex ar putea renunța la secțiunea Băneasa – Otopeni de pe M6

 » Poți citi întreaga informație direct de la sursă…

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată.

%d blogeri au apreciat: