18 / 06 / 2021


Cât ar costa să ajungem pe Marte, cum am putea schimba Planeta Roșie și de ce NU am ajuns încă acolo

​Marte a fost mereu la 15-20 de ani distanță când a fost vorba de momentul în care un om va…

De Octavian Marius , in Flux de Știri Magazin , at 14/02/2021

​Marte a fost mereu la 15-20 de ani distanță când a fost vorba de momentul în care un om va ajunge acolo: în 1969 se credea că putem reuși în anii ’80, iar acum mulți spun că ar fi fezabil anul 2033. O misiune marțiană se pregătește cu mulți ani înainte, iar costurile pot fi de ordinul sutelor de miliarde de dolari. Mulți spun că în acest secol vom întemeia și o ”colonie” pe Marte și că am putea începe să încălzim la scară industrială Planeta Roșie pentru a o face locuibilă. Mai jos puteți citi despre toate acestea, despre planul îndrăzneț al lui Elon Musk, dar și despre pericolele de pe Marte și despre frumusețile geologice de acolo.

Informația pe scurt

  • Probabil că un echipaj american va ajunge undeva în intervalul 2033-2036 pe Marte, iar între 2040 și 2060 ar putea ajunge acolo și chinezii, europenii și rușii. Marea problemă ține de costuri, diversele estimări vorbind de sume între 210 și 450 miliarde dolari pentru următoarele trei decenii. Companii precum SpaceX pot reduce costurile, dar nu cu foarte mult.
  • În 1969 mulți spuneau că ar trebui ca oamenii să ajungă pe Marte în anii ’80, dar apetitul publicului pentru spațiu scăzuse, costurile unei misiuni cu echipaj uman pe Marte ar fi fost uriașe, iar pericolul ca oamenii să moară în timpul misiunii erau mari.
  • NASA are un plan prin care își propune să ducă primii oameni pe Marte în 2033, iar pe Lună va fi construită o stație spațială după 2025. Elon Musk are un plan în care Luna nu este prezentă, ci racheta va ajunge direct pe Marte. Musk spune că în șase ani s-ar putea ajunge acolo, dar pare greu de crezut.
  • Elon Musk a fost des întrebat în ultimul deceniu dacă s-ar duce pe Marte și nu a fost consecvent în răspunsuri: ba a spus că ar vrea să-și vadă copiii crescând,

 » sursa: hotnews.ro

Comentarii


%d blogeri au apreciat: