19 / 01 / 2022


Casa „Sfântul Spiridon” din Orhei și-a deschis ușile pentru oamenii fără adăpost ~ InfoPrut

Voluntarii Centrului Cultural românesc Filantropia din Orhei au deschis larg porţile Casei „Sfântul Spiridon”, locul în care de astăzi persoanele…

De redactia , in Actualitate Internațional , at 09/01/2021

Voluntarii Centrului Cultural românesc Filantropia din Orhei au deschis larg porţile Casei „Sfântul Spiridon”, locul în care de astăzi persoanele nevoiaşe îşi pot găsi adăpost, hrană, haine curate, dar şi o vorbă bună. Iniţiatorul acestui proiect social este preotul Sergiu Aga, paroh al Bisericii Sfântul Vasile de la Poiana Mărului, biserică a Mitropoliei Basarabiei, care a sfinţit locul chiar în ziua în care credincioşii sărbătoresc Crăciunul pe stil vechi, potrivit TVR Moldova.

Nenea Mihai este doar unul dintre cei care şi-au găsit adăpost la Casa „Sfântului Spiridon”. Bărbatul are studii superioare, este jurist de profesie, dar are mari probleme de sănătate şi o situaţie financiară precară.
„Faţă de cum trăiesc la mine acasă, eu nu am nici lumină. este deconectat tot, ce să mai vorbim, aici este ca în Rai. În timpul pensionării a parvenit invaliditatea, să nu mă fi părăsit picioarele, nu mai soseam aici”, a spus Mihai, beneficiarul Casei Sf. Spiridon.
Centrul social poate adăposti până la 16 persoane pe timp de noapte şi dispune de toate facilităţile
„Intră la baie fac un duş, o igienizare, după care fiind aici într-o garderobă specială unde oamenii vin din comunitate şi aduc hainele şi alţii, în afară de beneficiari, vin şi le iau dacă au nevoie. Dacă hainele lor nu au fost spălate anterior, avem două maşini de spălat la dispoziţiei, una de spălat şi una de uscat, li se spală hainele, de asemenea, hainele pot fi spălate şi pentru oamenii din comunitate”, a spus preotul Sergiu Aga, inițiatorul proiectului.
Beneficiarii centrului social primesc haine, produse de igienă personală, dar şi o masă caldă.
„Trebuie să vezi omul când îl scolţi de la baie, să îi vezi faţa şi să îi vezi anume bucuria. Dar când li se mai oferă şi o porţie de mâncare caldă,

 » Poți citi întreaga informație direct de la sursă…

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată.

%d blogeri au apreciat: