15 / 06 / 2024


Cărțile din biblioteca Universității de Stat din Moldova, digitalizate cu sprijinul Japoniei ~ InfoPrut

By redactia , in Actualitate Internațional , at 15/05/2024

Cărțile din Biblioteca Universității de Stat din Moldova vor fi digitalizate cu sprijinul Japoniei, care a donat instituției echipament de transcriere în format digital a volumelor de cărți, lucrărilor științifice și a manuscriselor din colecția Bibliotecii Centrale și alte opere.
Echipamentele pentru scanarea cărților în format A2, A3 și gestionarea datelor – computere, server, surse de alimentare energetică neîntreruptibilă, în valoare de peste 70 800 de dolari, fac parte din Programul de Granturi în domeniul culturii „Kusanone”, oferit de Guvernul Japoniei.
„Am auzit multe despre excelența profesorilor moldoveni și genialitatea studenților acestora, sunt bucuros și mândru că Japonia a putut contribui la digitalizarea USM, care este emblema cercetărilor academice și a învățământului superior din R. Moldova. Sper că va spori cooperarea interuniversitară Japonia – R. Moldova și se va extinde pe măsură ce țara se apropiere de UE”, a declarat ambasadorul Yamada Yoichiro la evenimentul de lansare a laboratorului.
La eveniment au mai participat rectorul USM, Igor Șarov, prorectorul pentru digitalizare a USM, Sergiu Corlat, și șefa Bibliotecii USM, Lilia Dogoter.

 » Poți citi întreaga informație direct de la sursă…

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *