31 / 07 / 2021


Carnea organică este la fel de costisitoare pentru schimbările climatice precum cea obținută tradițional – studiu

Costurile pe care producția de carne organică le cauzează în ceea ce privește schimbările climatice sunt la fel de ridicate…

De Octavian Marius , in Flux de Știri Magazin , at 24/12/2020

Costurile pe care producția de carne organică le cauzează în ceea ce privește schimbările climatice sunt la fel de ridicate precum cele ale obținerii cărnii prin metode convenționale de agricultură, potrivit unui nou studiu citat de The Guardian.

Analiza a estimat cantitatea de gaze de seră rezultată din producerea diferitelor tipuri de alimente și a calculat cât de mult ar trebui să crească prețurile acestora pentru a acoperi daunele pe care le cauzează prin alimentarea schimbărilor climatice.

În cazul cărnii de bovine și ovine costurile pentru climă au fost similare în cazul producției convenționale și a celei organice.

Însă puii crescuți organic s-au dovedit puțin mai dăunători pentru climă decât cei din fermele tradiționale în timp ce carnea de porc organică s-a dovedit puțin mai puțin nocivă.

Emisiile produse prin creșterea convențională a animalelor provin din excremente și, în cazul vacilor și oilor, a metanului produs. Hrana folosită pentru acestea poate duce de asemenea la emisii mai ridicate, în special dacă este asociată cu despăduriri, cum se întâmplă în America de Sud.

Animalele crescute organic nu sunt hrănite cu mâncare de import și dieta lor este alcătuită adesea doar din iarbă însă acest lucru înseamnă că produc mai puțină carne și cresc mai greu, emițând astfel mai multe gaze înainte să ajungă la abator pentru sacrificare, potrivit cercetătorilor.

Plantele crescute organic au jumătate din costurile climatice față de cele din agricultura convențională deoarece nu folosesc îngrășăminte chimice însă toate plantele produc un nivel mult mai scăzut al emisiilor decât produsele animale.

Cercetătorii au analizat producția de alimente din Germania însă afirmă că rezultatele ar fi similare pentru orice țară din Uniunea Europeană.

„Ne așteptam ca mâncarea crescută organic să aibă rezultate mult mai bune în cazul produselor animale în ceea ce privește emisiile de gaze de seră dar de fapt nu este vreo mare diferență”,

 » sursa: hotnews.ro

Comentarii


%d blogeri au apreciat: