19 / 06 / 2021


Carantina, panaceu universal pentru coronavirus – CRITICII.RO

Soluții în vremea pandemiei de coronavirus. În general, știm că nu există o soluție universal valabilă indiferent de problemă, fie…

De redactia , in Opinii , at 23/03/2021

Soluții în vremea pandemiei de coronavirus. În general, știm că nu există o soluție universal valabilă indiferent de problemă, fie că este medicală, financiară etc. Cu toate acestea, se pare că pandemia a scos la iveală un adevărat panaceu: la orice situație de criză, indiferent de țară, aplicăm măsuri de carantină.
Mai mult decât atât, nici acum nu știm cum anume ajung instituțiile abilitate la cifrele respective: cum se calculează, ce intră la indicatori, la ce populație se raportează etc. În plus, tot nu am reușit să aflăm de la policitienii noștri câte paturi avem la ATI – cine știe mai bine ministrul Sănătății Vlad Voiculescu, Raed Arafat, premierul Florin Cîțu? Așadar, managementul crizei este și el virusat complet și pare că nu doar în România, ci la nivel european.
Citeam zilele trecute un articol despre cele patru capcane în care au căzut guvernele atunci când au decis să instaureze carantina:
Lipsa identificării unor alternative sau, cum se mai spune, thinking outside the box. În acest fel, majoritatea guvernelor s-au blocat într-un sistem de gândire încât orice altă soluție în afară de carantină este exclusă din start.Au ignorat problemele, riscurile ce pot fi generate de carantină – de exemplu, pierderile economice în rândul antreprenorilor și a anumitor categorii de angajații. Nu toți oameni pot să înlocuiască activitatea lor de la birou cu telemunca. În plus, după arată statisticile, două treimi tinerii cu vârste sub 25 de ani din Marea Britaniei au fost la rândul lor afectați de pandemie, aceștia rămânând fără job. La noi nu știu dacă monitorizează cineva cu atenție astfel de date.Capcana deciziilor din trecut. Guvernele au fos incapabile să iasă din logica deciziilor pe care le-au luat în trecut și au rămas pe același mod de gândire.Nu au informat corespunzător cetățenii cu privire la riscuri – și aici s-a tot discutat despre dezastrul din comunicarea oficială,

 » Poți citi întreaga informație direct de la sursă…

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată.

%d blogeri au apreciat: