21 / 05 / 2022


Carantină în Italia – ce regiuni sunt vizate și ce restricții se vor impune

Italia recurge la noi restricții în lupta cu pandemia de COVID-19. Un anunț în acest sens a fost făcut de…

De redactia , in Internațional , at 09/11/2020

Italia recurge la noi restricții în lupta cu pandemia de COVID-19.

Un anunț în acest sens a fost făcut de premierul Giuseppe Conte, ca urmare a noilor cifre record anunțate în urma bilanțului de ieri.
Vorbim despre 28.244 de noi cazuri de infectare cu noul coronavirus, cel mai mare număr de cazuri din 6 mai și până în prezent, și 353 de decese asociate acestei boli, relatează Hot.News.ro, care citează Reuters.
Printre noile restricții se numără introducerea carantinei pe timp de noapte la nivel național în intervalul 22:00-05:00 și închiderea muzeelor și expozițiilor, potrivit unui draft al măsurilor ce urmează să fie luate, citat de Reuters.
Este așteptat ca decretul să fie aprobat chiar în timpul zilei de astăzi, și să fie valabil până pe 3 decembrie.
Printre noile restricții s-ar putea număra, de asemnea, limitarea deplasărilor între cele mai afectate regiuni, în care barurile, pub-urile, restaurantele și majoritatea magazinelor vor fi închise.
Sălile de fitness, cinematografele și teatrele sunt închise deja în toată Italia iar barurile și restaurantele sunt obligate să se închidă la ora 18:00. De asemenea, este interzisă găzduirea a mai mult de șase musafiri în locuințe iar măștile de protecție sunt obligatorii în toate spațiile publice
De departe, cea mai afectată regiune rămâne Lombardia, din nordul țării, cu 6.804 de noi cazuri raportate marți și 117 de decese.
Guvernul nu a oferit încă detalii cu privire la regiunile care vor fi vizate de cele mai severe restricții, decizia urmând a fi luată în funcție de numărul de persoane care prezintă simptome, rata infectării și disponibilitatea paturilor de spital. În ciuda acestui fapt, în presa italiană au apărut deja informații potrivit cărora regiunile în care urmează să fie introdus un nou lockdown sunt Lombardia, Piemontul, Calabria, Tirolul de Sud și Valle d’Aosta.
De la izbucnirea pandemiei și până în prezent, în Italia s-au înregistrat 759.829 de infecții cu noul coronavirus și 39.412 de decese.

Comments comments

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată.

%d blogeri au apreciat: