22 / 06 / 2024


Carabinierii din R. Moldova, primiți în cadrul Forței Europene de Jandarmerie ~ InfoPrut

By redactia , in Actualitate Internațional , at 28/11/2023

Inspectoratul General de Carabinieri din Republica Moldova a obținut statutul de observator în cadrul Forței Europene de Jandarmerie (EUROGENDFOR). Potrivit instituției, noul statut va ajuta la racordarea activității carabinierilor la standardele UE.
În perioada 22-24 noiembrie 2023, colonelul Dumitru Scurtu, Comandant-adjunct al Inspectoratului a efectuat o vizită de lucru la Roma, unde a participat la activitățile Reuniunii Comitetului Interministerial de Nivel Înalt (CIMIN) al EUROGENDFOR, desfășurat sub președinția Armei dei Carabinieri din Italia.
În cadrul reuniunii, membrii comitetului au aprobat acordarea Inspectoratului General de Carabinieri a statutului de observator.
„Acest pas important pentru Carabinierii din Republica Moldova vine în urma rezultatelor pozitive obținute de IGC în implementarea reformelor instituționale, apreciate corespunzător în cadrul a câteva misiuni de evaluare de către experții internaționali”, se arată într-un comunicat de presă.
În luna octombrie 2023, Carabinierii din R. Moldova au obținut statutul de observator în cadrul FIEP (Asociația ia Internațională a Forțelor de Jandarmi și Poliție cu Statut Militar).

 » Poți citi întreaga informație direct de la sursă…

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *