22 / 06 / 2024


Carabinierii din R. Moldova, primiți în Asociația Internațională a Jandarmeriilor şi Forțelor de Poliție Europene și Mediteraneene cu statut militar ~ InfoPrut

By redactia , in Actualitate Internațional , at 31/10/2023

Carabinierii din R. Moldova au fost primiți în Asociaţia Forţelor de Jandarmerie şi Poliţie cu Statut Militar Europene şi Mediteraneene (FIEP), obținând astfel statutul de observator în cadrul acestui organism internațional.
Statutul a fost acordat în cadrul Reuniunii Consiliului Superior al Comandanților și Directorilor generali ai Asociației Internaționale a Forțelor de Jandarmerie și Poliție cu Statut Militar (FIEP), desfășurat în Madrid.
„Ne asumăm angajamentul de a continua consecvent toate demersurile orientate spre intensificarea schimburilor de experiență și alinierea carabinierilor din Republica Moldova la standardele internaționale, subliniind importanța colaborării interinstituționale în vederea promovării păcii și securității”, a menționat colonelul Oleg Graur, comandantul-adjunct al Inspectoratului General de Carabinieri.
Potrivit MAI, decizia vine în urma unei perioade îndelungate de negocieri și este rezultatul aprecierii corespunzătoare precedată de câteva misiuni de evaluare a instituției, desfășurate de către experți internaționali.

 » Poți citi întreaga informație direct de la sursă…

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *