14 / 06 / 2021


Candidatul propus de Maia Sandu pentru funcția de premier al R. Moldova

Natalia Gavrilița este candidatul înaintat de președintele Maia Sandu la funcția de premier al Republicii Moldova. Anunțul a fost făcut…

De redactia , in Actualitate Internațional , at 27/01/2021

Natalia Gavrilița este candidatul înaintat de președintele Maia Sandu la funcția de premier al Republicii Moldova. Anunțul a fost făcut de șeful statului în cadrul unui briefing.
„Am luat decizia astăzi să înaintez drept candidat la funcția de prim-ministru al R. Moldova pe Natalia Gavrilița. Un om în care am încredere, o profesionistă integră și responsabilă. I-am dat doamnei Gravilița sarcina să creeze echipa guvernamentală și să pregătească un program de guvernare axat pe dezvoltarea economică și pe curățarea instituțiilor statului de corupție”, a specificat Maia Sandu.
Totodată, șeful statului și-a reiterat poziția asupra necesității organizării alegerilor parlamentare anticipate. „În continuare consider că alegerile parlamentare anticipate sunt singura cale pentru a ieși din impasul politic în care ne-am pomenit. Cetățenii trebuie să aibă dreptul să-și aleagă deputații și să se facă o majoritate responsabilă care să lucreze în următorul Parlament, în interesul cetățenilor. Acum fracțiunile din Parlament vor avea posibilitatea să demonstreze dacă cu adevărat își doresc alegeri anticipate”, a adăugat președintele R. Moldova.
Natalia Gavrilița a fost ministru al Finanțelor în guvernul condus de Maia Sandu. Candidatul la funcția de premier are la dispoziție 15 zile pentru a veni în Parlament cu un program de guvernare. Ulterior, Legislativul urmează să voteze sau nu candidatura Nataliei Gavrilița.
Conform legislației, dacă Guvernul nu este învestit după cel puțin două încercări, Parlamentul ar urma să fie dizolvat și să fie organizate alegeri anticipate.
Amintim că Guvernul condus de Ion Chicu a demisionat pe 23 decembrie 2020, cu o zi înainte de învestirea în funcție a noului președinte al Republicii Moldova, Maia Sandu. Scopul declarat al demisiei a fost declanșarea alegerilor parlamentare anticipate. Astfel, începând cu 1 ianuarie 2021, funcția de premier interimar este ocupată de Aureliu Ciocoi.

 » Poți citi întreaga informație direct de la sursă…

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată.

%d blogeri au apreciat: