22 / 09 / 2021


Candidat pentru diaspora: Vorbește mult la telefon și în trei mandate a avut cele mai scumpe deplasări în străinătate ~ InfoPrut

Se apropie alegerile parlamentare din România și partidele finalizează listele de propuneri pentru circumscripția nr. 43 – Diaspora. Din partea…

De redactia , in Magazin , at 15/10/2020

Se apropie alegerile parlamentare din România și partidele finalizează listele de propuneri pentru circumscripția nr. 43 – Diaspora. Din partea PNL, partidul de la guvernare, este propus Viorel Badea, parlamentar încă din anul 2008, cunoscut ca fiind senatorul care a vorbit cel mai mult la telefon din contul instituției și cel care a avut cele mai scumpe deplasări în străinătate de-a lungul celor trei mandate.

Viorel Riceard Badea este membru în Senat din 2008, iar în prezent este senator în Parlamentul României în circumscripția nr. 43, circumscripția electorală pentru cetățenii români cu domiciliul în afara țării. Din noiembrie 2019, Badea ocupă funcția de președinte al Comisiei pentru comunitățile de români din afara țării.
În perioada 2008-2020, Viorel Badea a avut o activitate parlamentare redusă, având 74 luări de cuvânt, 27 de propuneri legislative, 12 declarații politice, 12 interpelări, o întrebare, o interpelare adresată prim-ministrului și 14 moțiuni de cenzură.
Printre propunerile legislative ale senatorului se numără reforma domeniului sănătății, funcționarea Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Mediu, depistarea precoce a diabetului, precum și modificarea și completarea Legii educației fizice și sportului sau colectarea selectivă a deșeurilor în instituțiile publice.
Dintre cele 27 de propuneri, doar una se referă la cetățenii români din afara granițelor țării, modificarea legii privind regimul liberei circulații a cetățenilor români în străinătate, propusă în 2019.
În 2012, Viorel Riceard Badea a apărut în vizorul public ca efectuând cea mai scumpă deplasare în străinătate din luna iunie, călătoria din Kazahstan ajungând la 11.752 de lei. Scopul deplasării a vizat participarea la manifestarea victimelor lagărelor staliniste, însă senatorul PDL de pe atunci, a petrecut patru zile în deplasare. În luna iunie a acelui an, călătoriile lui Badea au reprezentat o treime din suma plătită de Senat, parlamentarul petrecându-și jumătate din lună în afara țării.

 » Poți citi întreaga informație direct de la sursă…

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată.

%d blogeri au apreciat: