21 / 09 / 2021


Candidat la alegerile prezidențiale din R. Moldova: Sper să fiu preşedintele care semnează actul unirii cu România ~ InfoPrut

Octavian Țîcu, liderul PUN și candidat la funcţia de preşedinte al Republicii Moldova, speră să fie preşedintele care va semna…

De redactia , in Actualitate Internațional , at 22/10/2020

Octavian Țîcu, liderul PUN și candidat la funcţia de preşedinte al Republicii Moldova, speră să fie preşedintele care va semna actul unirii cu România.

„N-am avut ostilitate, de când fac campania Ce înseamnă unirea cu România? Unirea cu România însemnând 24 de raioane deja cu campania noastră prezidenţială şi cu colectarea noastră de semnături, cred că în aceste aproape 200 de localităţi, dacă am întâlnit 4 sau 5 reproşuri de la persoane. Ostilitatea şi agresivitatea faţă de unionism a scăzut pentru că noi am schimbat paradigma unionismului, de la bătălia identitară pe care noi, din start, o refuzăm în polemica cu oamenii care au anumite himere ale trecutului legate de România şi chestiuni de ostilitate, noi trecem într-o altă dimensiune, în care le oferim cifre concrete şi argumente în privinţa calităţii vieţii, a standardelor, a salariilor, a pensiilor, a produsului intern brut, care în România e de 20 de ori mai mare decât la noi şi lucrul ăsta a schimbat şi viziunea oamenilor”, a declarat Ţîcu în cadrul unui interviu pentru Europa Liberă.
Despre procesul reunirii, Țîcu a spus că „este ceva ce au făcut alții înaintea mea, ce fac eu acum și ce vor face probabil și alții după mine. Dar sper foarte mult că deja definitivarea actului de unire, pentru că unirea este un act și este un proces – în ᾿18 a fost un act urmat de un proces, acuma este un proces care, probabil, va fi urmat de un act și sper foarte mult să pot fi președintele care semnează acest act”.

 » Poți citi întreaga informație direct de la sursă…

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată.

%d blogeri au apreciat: