04 / 12 / 2021


Când trecem la ora de iarnă? Ceasurile se vor da cu o oră înapoi luna aceasta

Când trecem la ora de iarnă în 2021 În noaptea de 30 spre 31 octombrie trecem la ora de iarnă!…

De redactia , in Flux de Știri Magazin , at 18/10/2021

Când trecem la ora de iarnă în 2021

În noaptea de 30 spre 31 octombrie trecem la ora de iarnă! Ora 03:00 va deveni ora 02:00, ceea ce înseamnă că, potrivit noului fus orar, vom dormi mai mult. Astfel, ziua de 30 octombrie va fi cea mai lungă zi din an, fiindcă în loc de 24 de ore va avea 25 de ore.

Se pare că anul acesta ar putea fi ultimul în care România trece la ora de iarnă, după ce Comisia Europeană a cerut renunțarea la schimbarea orei de vara și menținerea orei standard (cea de iarnă). Însă țara noastră nu a răspuns încă solicitării, iar decizia de renunțare la ora de iarnă depinde de fiecare stat în parte.

În România, a fost elaborată, în 2018, o propunere legislativă pentru a se renunța la ora de vară și a se păstra numai ora de iarnă, însă a fost respinsă până și de Guvernul României, care şi-a exprimat poziţia de a nu susţine adoptarea acestei iniţiative legislative. În cele din urmă, inițiativa legislativă a fost retrimisă la 10 februarie 2021 la comisii pentru elaborarea unui alt raport, în așteptarea unei decizii la nivel european.

Cum ne afectează trecerea la ora de iarnă?

Trecerea la ora de iarnă vine la pachet cu stări de oboseală, nervozitate și tristețe. Specialiștii spun că această schimbare a orei îi face pe oameni să aibă, în primele două săptămâni, simptome asemănătoare cu cele resimțite de persoanele care călătoresc și care trebuie să se adapteze la diferența de fus orar: oboseală accentuată, insomnii, tulburări digestive, stări de confuzie.

Schimbarea orei înseamnă că vom dormi mai mult, dar și că se întunecă mai repede, ceea ce pentru persoanele care suferă de depresie sau anxietate,

 » sursa: qbebe.ro

Comentarii


%d blogeri au apreciat: