18 / 06 / 2024


Când se va încheia epidemia de gripă. Anunțul făcut de Alexandru Rafila

By redactia , in Actualitate , at 27/10/2023

• Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a declarat că numărul cazurilor de gripă și viroză este în scădere • potrivit ministrului, epidemia de gripă se va sfârși în două săptămâniRafila a precizat că doar în ultima săptămână, îmbolnăvirile au fost mai puține cu 25%. Astfel, în ultima săptămână au fost 100.000 de noi cazuri de viroze respiratorii și cazuri de gripă, față de 140.000 câte erau cu o săptămână în urmă.”Noi am prezentat cu acuratețe datele pe viroze și așa cum am estimat, numărul acestora a început să scadă. În ultima săptămână a scăzut cu 25 la sută, o scădere importantă, de la aproape 140.000 la 100.000. Așteptăm ca acest trend descrescător să continue și odată cu aceasta să se termine și problemele inclusiv cazurile grave sau decesele să se reducă.
Mai suntem în epidemie, dar scăderea aceasta care este destul de rapidă este clar că reprezintă un trend descrescător care va duce în două-trei săptămâni la eliminarea situației de epidemie cu care ne confruntăm. Cred că în două săptămâni putem să discutăm de finalul epidemiei de gripă”, a declarat Rafila, la Prima News, duminică seară.
Ministrul a subliniat că nu sunt probleme cu stocurile de medicamente folosite în viroze respiratorii, chiar dacă a crescut consumul mai mult decât de obicei.”Este un consum mai mare decât de obicei, de medicamente. Dacă ne referim la medicamentele pentru viroze respiratorii, am reușit să obținem acordul Comisiei Europene pentru limitarea exporturilor unor molecule anti inflamatorii și antibiotice pentru o perioadă de 3 luni.
Nu am în momentul de față semne că ar mai exista vreo problemă legată de aprovizionarea cu medicamente”, a adăugat Alexandru Rafila.

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *