22 / 09 / 2021


Când se va convoca Parlamentul R. Moldova în ședință extraordinară pentru învestirea Guvernului Gavrilița

Parlamentul R. Moldova se va convoca într-o ședință extraordinară, joi, 5 august 2021, unde se va supune la vot programul…

De redactia , in Actualitate Internațional , at 31/07/2021

Parlamentul R. Moldova se va convoca într-o ședință extraordinară, joi, 5 august 2021, unde se va supune la vot programul și componența Guvernului Gavrilița.
Un anunț în acest sens a fost făcut de Igor Grosu, președintele Parlamentului de la Chișinău. „Ne propunem ca joia următoare să avem guvernul votat. Doamna Gavriliță să prezinte programul, să prezinte garnitura guvernamentală. Luni, va face publică lista. Astăzi, am avut discuții prealabile pe program, pe candidaturi. Luni, vor fi prezentați toți membrii cabinetului de miniștri. Până miercuri va fi timp suficient pentru consultări, probabil vor fi publice, cu patronatele, sindicatele, mediul de afaceri, iar miercuri să ajungă programul în Parlament, Biroul Permanent să se convoace și să decidem convocarea sesiunii extraordinare”, a declarat Igor Grosu pentru presa de la Chișinău. 
Amintim că în această dimineață, după consultările pe care le-a avut cu fracțiunile parlamentare, Maia Sandu a desemnat-o pe Natalia Gavrilița la funcția de prim-ministru al R. Moldova.
Natalia Gavrilița, vicepreședintele PAS, formațiune care deține majoritatea parlamentară în noul Legislativ de la Chișinău, este directoarea Fondului Global pentru Inovare. A fost ministru al Finanțelor în Guvernul condus de Maia Sandu, iar la începutul acestui an a fost înaintată de două ori de președintele R. Moldova la funcția de prim-ministru, dar nu a fost votată de foștii parlamentari de la Chișinău.

 » Poți citi întreaga informație direct de la sursă…

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată.

%d blogeri au apreciat: