21 / 05 / 2022


Când se aşteaptă finalizarea numărătorilor care decid rezultatul alegerilor din SUA

Rezultatul alegerilor prezidenţiale americane mai depinde de numărarea voturilor cetăţenilor din cinci state: Pennsylvania, Georgia, Carolina de Nord, Arizona şi…

De redactia , in Actualitate Flux de Știri Internațional , at 06/11/2020

Rezultatul alegerilor prezidenţiale americane mai depinde de numărarea voturilor cetăţenilor din cinci state: Pennsylvania, Georgia, Carolina de Nord, Arizona şi Nevada; în rest, se ştie pentru care din cei doi candidaţi sunt trimişi electorii din fiecare stat în Colegiul Electoral naţional, unde câştigător este candidatul care întruneşte 270 de voturi. Conform bilanţului făcut joi de Reuters, cele 3 voturi electorale încă incerte din Alaska nu mai pot schimba soarta alegerilor.

În Arizona, care trimite în Colegiu 11 electori, fostul vicepreşedinte Joe Biden conduce cu 2,4% din voturi, adică peste 68.000, şi mai sunt de numărat 14% din buletine, din care cel puţin 275.000 în comitatul Maricopa, unde candidatul democrat are deja un avans 4%. Următoarele rezultate parţiale sunt aşteptate abia vineri după ora 02.00 GMT, citează Agerpres.

Conform legislaţiei din Arizona, voturile se renumără automat dacă diferenţa dintre cei doi candidaţi este mai mică de 0,1%, iar pentru acest demers nu se prevede un termen limită. Costul renumărării este suportat de la caz la caz de stat, comitat sau municipalitate.

În Georgia, care dă 16 electori, actualul preşedinte Donald Trump conduce cu 0,4%, adică 18.540 de voturi, când mai sunt de numărat 4% din buletine. Rezultatele ar putea fi publicate joi la ora 17.00 GMT. Renumărarea poate fi solicitată în termen de două zile lucrătoare după anunţul oficial şi nu se precizează cine plăteşte.

În Nevada, stat reprezentat în Colegiul Naţional de şase electori, Biden conduce cu 0,6% (7647 de voturi) şi mai sunt de numărat 14% din voturi. Următoarea actualizare a datelor se va face joi la ora 17.00 GMT, dar buletinele de vot primite prin poştă mai pot fi luate în considerare încă nouă zile după data alegerilor. Candidatul învins poate solicita în termen de 48 de ore renumărarea,

 » sursa: www.replicaonline.ro

Comentarii


%d blogeri au apreciat: