01 / 08 / 2021


CÂND începe campania de VACCINARE împotriva COVID – 19 și ce DOCUMENT primesc românii care se VACCINEAZĂ – NewsAr.ro

Autoritățile anunță că la finalul lunii decembrie este cel mai probabil să înceapă campania de vaccinare împotriva COVID – 19,…

De redactia , in Actualitate , at 17/12/2020

Autoritățile anunță că la finalul lunii decembrie este cel mai probabil să înceapă campania de vaccinare împotriva COVID – 19, în România.
Șeful Comitetului Național de Coordonare a activităților privind vaccinarea, Valeriu Gheorghiță, spune că vaccinarea nu este obligatorie, este voluntară și gratuită.
De asemenea, vaccinul se va face în baza unui acord scris, iar persoanele care vor fi imunizate vor fi trecute în Registrul Electronic Național de vaccinări și vor primi o adeverință, informează realitatea.net.
„Va fi un document medico-legal care va conține data vaccinării, tipul vaccinului, seria și lotul. Adeverința de vaccinare va fi emisă atât pe suport de hârtie, în română și engleză, înmânată la momentul vaccinării sau în format electronic. Va fi ca un bilet de ieșire din spital”, susține Valeriu Gheorghiță.
Campania de vaccinare anti-Covid în România va începe cel mai probabil în 27 decembrie, cu personalul din cele zece spitale din linia întâi, mai precizează sursa citată.

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată.

%d blogeri au apreciat: